1. Home
  2. Sport
  3. Dakar reli
  4. Dakar reli u Saudijskoj Arabiji i zvanično
Dakar reli u Saudijskoj Arabiji i zvanično
0

Dakar reli u Saudijskoj Arabiji i zvanično

196
0
Podelite sa prijateljima:

Sada je i zvanično potvrđeno ono o čemu smo već pisali, a to je da se Dakar reli seli u Saudijsku Arabiju.

Organizatori najtežeg relija na svetu, ASO, potvrdili su vesti i zvanično okončali južnoameričku eru relija, koja je započela 2009., nakon odlaska iz Afrike.

Po svemu sudeći, ugovor sa saudijskim vlastima podrazumeva period od pet godina, što će dobro doći da ASO malo odahne što se tiče finansija. Da podsetimo, ASO je morao užurbano da kreira rutu koja se nalazila u potpunosti u Peruu, jer su se Bolivija i Čile kasno povukli, tako da se Dakar reli po prvi put vozio u samo jednoj zemlji.

David Kastera, koji je preuzeo poziciju direktora Dakar relija u martu, rekao je: „Veliko je zadovoljstvo imati trku u ovako fascinantnim predelima koji su pravo mesto za najizazovnije rute.

Možemo da biramo između različitih varijeteta. Trkanje, navigacija, nadmašivanje sebe, biće očigledno podignuti na viši nivo na terenima koji kao da su stvoreni za reli.“

Saudijska Arabija može da obezbedi 3,6 miliona kvadratnih kilometara pustinje za reli rutu.

Princ Halid Bin Sultan Abdula Al Faisal, predsednik Auto-moto federacije Saudijske Arabije je dodao: „Oduvek sam želeo da učestvujem na Dakaru, a pošto nikada nisam imao priliku da ostvarim svoju ambiciju, sada sam uključen u realizaciju još većeg sna, a to je Dakar reli po prvi put na Bliskom Istoku.“

Kada imate novca, očigledno je sve dozvoljeno, kako javne egzekucije, tako i komadanje novinara i istrebljivanje susednog naroda, jer vam se eto, ne sviđa njihova vlast… Inače, Saudijska Arabija povećava svoje učešće u auto-moto sportu kao organizator sve većeg broja događaja.

AutoRepublika

(196)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments