1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Sledeće godine u Formuli 1 takmičiće se Alpha i Alfa
Sledeće godine u Formuli 1 takmičiće se Alpha i Alfa
0

Sledeće godine u Formuli 1 takmičiće se Alpha i Alfa

331
0
Podelite sa prijateljima:

Biće malo zabune u vezi sa nazivima dok se svi ne naviknu na novitete. 

Ekipa Toro Rosso najavila je da će od sledeće godine nositi naziv Alpha Tauri. Promena je stvorena zarad promocije novog brenda odeće matičnog Red Bulla koji je video idealnu priliku za promo aktivnosti sa nekadašnjom ekipom Toro Rossoa.

Tako će doći do nesvakidašnje situacije da se takmiče Alfa Romeo i Alpha Tauri. Podsetimo, ovogodišnji šampionat Toro Rosso je završio na šestoj poziciji u generalnom plasmanu sa 85 osvojenih poena, dok je Alfa Romeo bio osmi sa 57 bodova.

Predstavnici Alfa Romea najavili su da će se sledeće godine aktivnije boriti za petu poziciju u generalnom plasmanu, jer očekuju bolje performanse od svog bolida. Osim toga, za Alfu će iduće sezone ponovo voziti Antonio Đovinaci i prekaljeni Kimi Raikonen.

Do promena neće doći ni kod Alpha Taurija koji će zadržati svoju vozačku postavku. Za njih će 2020. godine voziti Pijer Gasli i Danil Kvijat.

AutoRepublika 

(331)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments