1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Luis Hamilton: Maks Ferštapen je zvao Mercedes za mesto u timu
Luis Hamilton: Maks Ferštapen je zvao Mercedes za mesto u timu
0

Luis Hamilton: Maks Ferštapen je zvao Mercedes za mesto u timu

217
0
Podelite sa prijateljima:

Luis Hamilton kaže da je Maks Ferštapen izrazio interesovanje za pridruživanje Mercedesu prilikom telefonskog razgovora s Totom Volfom.

Aktuelni šampion smatra da je Maks Ferštapen jedan od njegovih brojnih rivala iz Formule 1, koji su kontaktirali Mercedes u vezi s mogućnošću prelaska u nemački tim u nekoj perspektivi.

Hamilton  i njegov timski kolega, Valteri Botas, imaju važeće ugovore do isteka 2020., a u isto vreme ističe i Ferštapenov ugovor s Red Bullom.

Samo Šarl Leklerk, Serhio Perez, Esteban Okon i Džordž Rasel imaju ugovore koji zahvataju 2021. ili dalje, s tim što se očekuje da će nova F1 regulativa rezultirali dramatičnim potresom tržišta vozača.

Govoreći nakon Ferštapena na FIA-inoj ceremoniji dodela nagrada u Parizu, Hamilton, koji je i sam povezan s prelaskom u Ferrari, rekao je: „Ovo je interesantno vreme jer je veliki broj vozača koji traže svoje mesto u timovima. Veliki je broj poziva koje Toto dobija od svih vozača, uključujući i jednog koji je stajao ovde i koji se nedavno interesovao za dolazak u Mercedes.

Svi pokušavaju da napuste svoje timove i dođu na naše mesto, što je i razumljivo, jer svako želi da pobedi i svako želi da bude deo dobitne formule.“

Na pitanje u vezi sa sopstvenom budućnošću i potencijalno dostupnim sedištima u Mercedesu i Ferrariju 2021., Ferštapen je odgovorio: „Da budem iskren, ne razmišljam o tome previše. Znam da će biti drugih mogućnosti nakon sledeće godine.

Po ugovoru imam još jednu godinu u Red Bullu, ali mislim da je važnije da vidimo šta će se desiti početkom sezone a zatim razmišljati o budućnosti.“

Hamilton je insistirao na tome da nije potrošio „mnogo energije“ oko razmišljanja povodom toga šta će se desiti, dodavši da mu je to suviše stresno trenutno.

„Volim ljude s kojima radim, tako da je teško napusiti nešto što toliko volite“, objasnio je on, „tim, organizaciju, pa sve do šefova. S Mercedesom sam od svoje 13. godine, tako da je teško zamisliti sebe na nekom drugom mestu. Ono što smo izgradili, u poslednjih sedam godina se materijalizovalo u svojevrsnu dominaciju , ali smo radili na svemu tome mnogo duže.

Mislim da nam je bilo potrebno vreme da sve to izgradimo, da steknemo snagu i dubinu, da imamo konsistentnost u kojoj uživamo. To nije nešto što dolazi preko noći, a drugi timovi trenutno nemaju te elemente koje mi imamo na svom mestu. Potrebno je vreme da bi se izgradile te stvari.“

Hamilton je takođe govorio o uticaju koji će Toto Volf imati na njegov sledeći potez u karijeri, jer i njegov ugovor s Mercedesom ističe 2020.

„Da li bi to bilo isto i bez Tota? Mislim da ne“, rekao je Hamilton. „Međutim, on treba da uradi ono što je najbolje za njega.

Baš kao što ću i ja znati šta je dobro za mene kada dođe trenutak za donošenje odluke, on mora prvenstveno da donese najbolju odluku za sebe samog, za svoju porodicu i budućnost.

Promena je ponekad dobra stvar. Uvek postoji jasna komunikacija između mene i Tota, nikada tu nije bilo tajni i to se neće promeniti.“

AutoRepublika

(217)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments