1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. U najuzbudljivijim kvalifikacijama sezone pol poziciju osvojio Sebastijan Fetel
U najuzbudljivijim kvalifikacijama sezone pol poziciju osvojio Sebastijan Fetel
0

U najuzbudljivijim kvalifikacijama sezone pol poziciju osvojio Sebastijan Fetel

128
0
Podelite sa prijateljima:

Sebastijan Fetel će startovati sa vodeće pozicije na sutrašnjoj VN Singapura. Vozač Ferrarija je bio brži od glavnog rivala, Maksa Ferštapena iz Red Bulla.

Mladi Holanđanin je bio najbrži u Q1 i Q2, ali je Fetel „dodao gas“ u finalnoj sesiji, iznenadivši čak i – sebe.

Ferštapen nije uspeo da popravi vreme u poslednjem pokušaju, dok je Nemcu to uspelo, tako da je na kraju bio tri deseta dela sekunde brži od Red Bulla, i to sa vremenom od 1 minut, 39,491, što je novi rekord staze.

Nakon Mađarske, ovo je Fetelova druga pol pozicija sezone, veoma značajna u borbi za titulu protiv Luisa Hamiltona iz Mercedesa.

Red Bull će sutra imati dva bolida u prvih startnih tri, jer je Danijel Rikijardo bio treći, dok je Kimi Raikonen zaokružio prva dva startna reda.

Mercedes nije uspevao da se novi sa Ferrarijem i Red Bullom tokom kvalifikacija. Na kraju su Hamilton i Botas bili peti, odnosno šesti.

Niko Hulkenberg (Renault) je u poslednjem pokušaju uspeo da pretekne Fernanda Alonsa i Stofela Vandorna, vozače McLarena. Prvih deset je zaokružio Karlos Sainc iz Toro Rossoa, koji od sledeće sezone vozi za Renault umesto Džoliona Palmera, koji je kvalifikacije završio kao jedanaesti.

Force India se ovoga puta nije proslavila. Serhio Perez se žalio na prijanjanje i došao je tek do dvanaeste pozicije, dok će Estena Okon startovati sa četrnaestog mesta, iza Danila Kvjata (Toro Rosso).

Roman Grožan (Haas= je imao probleme s kočenjem i završio je tek na petnaestom mestu, nekoliko puta izašavši sa staze. Iza njega se našao timski kolega, Kevin Magnusen.

Oba vozača Williamsa su ispala u prvoj sesiji. Masa je bio sedamnaesti a Strol osamnaesti. Grid su kompletirali vozači Saubera, Paskal Verlajn i Markus Erikson.

VN Singapura 2017. (Marina Bay), kvalifikacije:

1. Sebastian Vettel

2. Max Verstappen

3. Daniel Ricciardo

4. Kimi Raikkonen

5. Lewis Hamilton

6. Valtteri Bottas

7. Niko Hulkenberg

8. Fernando Alonso

9. Stoffel Vandoorne

10. Carlos Sainz

11. Jolyon Palmer

12. Sergio Perez

13. Daniil Kvyat

14. Esteban Ocon

15. Romain Grosjean

16. Kevin Magnussen

17. Felipe Massa

18. Lance Stroll

19. Pascal Wehrlein

20. Marcus Ericsson

 

 

(128)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments