1. Home
  2. Vesti
  3. BMW razvio žiroskopski držač za čaše u vozilu
BMW razvio žiroskopski držač za čaše u vozilu
2

BMW razvio žiroskopski držač za čaše u vozilu

670
2
Podelite sa prijateljima:

Držač za čaše budućnosti.

BMW je predstavio Vision M Next Concept pre nekoliko meseci na NextGen konferenciji u Minhenu. Zaista, studija je pravo automobilsko umetničko s pogledom u budućnost, čista demonstracija električne budućnosti bavarske marke. Vrata u vidu „galebovih krila“, „Thrilling Orange“ finiš i futuristički dizajn, približavaju Vision M Next čak i onima koji nisu ljubitelji električnih automobila.

Do koje mere se išlo u detalje dokazuje činjenica da se unutar kabine koncepta nalazi držač za čaše koji ne dozvoljava prosipanje tečnosti.

Naime, Vision M Next Concept poseduje držače koji koriste žiroskopsku tehnologiju, da bi se „horizontala“ održala u svakom momentu. Kako sve to funkcioniše? U osnovi, reč je o ideji koja podrazumeva stabilizatore koje se nalaze u mehanizmima letelica i plovila, kao i na „plutajućim“ kamerama. Hoze Alberto Kasas Penja, dizajner BMW Vision M Nexta, dao je jednostavno objašnjenje.

„U osnovi, stavljate čašu u držač, i ako on oseti da automobil skreće, on će gurati u suprotnu stranu, tako da se tečnost neće prosuti i upropastiti prelep enterijer.“

Žiroskopski držač za čaše, bez obzira koliko to čudno zvučalo, biće zaista korisna komponenta ukoliko dođe do serijske proizvodnje. Mada se sedišta od memorijske pene i sistem proširene stvarnosti čine bližim serijskoj proizvodnji, bilo bi sjajno da budući vlasnici BMW-a mogu da uživaju u bezbednom ispijanju kafe u svojim automobilima.

AutoRepublika

(670)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Bilo bi korisnije razviti „žiroskopska sedišta“, za putnike koji pate od bolesti vožnje, mučnine.

Rade