1. Home
  2. Vesti
  3. Atraktivni BMW Vision M Next Concept kupe prethodnica novog sportiste (GALERIJA)
Atraktivni BMW Vision M Next Concept kupe prethodnica novog sportiste (GALERIJA)
0

Atraktivni BMW Vision M Next Concept kupe prethodnica novog sportiste (GALERIJA)

182
0
Podelite sa prijateljima:

Nadamo se da je ovaj koncept prethodnica novog i8.

Mada osporavan, BMW i8 je dosta doprineo stvaranju „elektrifikovanog“ imidža bavarske marke, baš kao i i3, lansiran godinu dana ranije (2014., odnosno 2013.). Oba bavarska modela polako ulaze u „ozbiljne godine“, dok su se u isto vreme na tržištu pojavile novije, naprednije alternative. To znači da BMW mora da unapredi svoju igru, a sjajnu vizuelizaciju čini Vision M Next Concept kupe, novi elektrifikovani model s dvoje vrata, koji je svojevrsna prethodnica novog BMW-ovog hibridnog sportiste.

Debitovao je na BMW-ovoj NextGen konferenciji u Minhenu, očigledno nastavljajući dizajnersku filozofiju i8. Međutim, novi studija donosi nešto što kompanija naziva „D+ACES“, cigle budućnosti. O čemu se zapravo radi? Koncept se sastoji od pet ključnih tačaka: dizajn, autonomna vožnja, digitalna povezanost, elektrifikacija i usluge.

BMW Vision M Next Concept se izdvaja vizuelno od i8 pre svega jedinstvenom šemom boja. Prednja i zadnja sekcija automobila su u mat neon „Thrilling Orange“ finišu, u kontrastu s ostatkom vozila, obojenog u svilenu mat „Cast Silver“ nijansu. Točkovi su takođe posebni, s tim što su prednji naplaci u tradicionalnoj srebrno-crnoj varijanti, dok su zadnji, mada istog dizajna, s „uzbuđujuće narandžastim“ insertacijama.

„Bubrezi“ naravno dominiraju frontalnim delom, kao što je slučaj s većinom modernih BMW-a.

Kada je pogon u pitanju, M Next Concept poseduje četvorocilindarski motor i električnu hibridnu postavku, što u zbiru isporučuje 600 ks.  Sprint do „stotke“ je munjevit i traje samo 3,0 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 300 km/h. Uz dostupnu „BOOST+“ funkciju, pritiskom na dugme se obezbeđuje dodatna snaga. Čisto na električni pogon, koncept može da pređe 100 kilometara.

Stajling enterijera je očekivano radikalan. Prepoznavanje lica otvara vrata u vidu galebovih krila. U unutrašnjosti, „head-up“ displej proširene stvarnosti, zaobljeni centralni displej i elegantna armaturna tabla zaokružuju futuristički ambijent.

AutoRepublika

(182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments