1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Puma – počela proizvodnja u Rumuniji
Ford Puma – počela proizvodnja u Rumuniji
0

Ford Puma – počela proizvodnja u Rumuniji

439
0
Podelite sa prijateljima:

Naše komšije mogu se pohvaliti sve snažnijom automobilskom industrijom. 

Osim domaće Dacije koja beleži sve bolje rezultate, fabriku sa one strane Karpata ima i američki Ford. Novi SUV ove marke, model Puma, ušao je zvanično u proizvodnju.

Puma će biti prvi elektrifikovani automobil koji će se sklapati u Rumuniji. U pitanju je mikrohibrid, dakle koristi starter-generator u ovom slučaju od 1,5 kW. Osim toga, Ford najavljuje Pumu kao tehnološki veoma napredan automobil, te ne čudi da je opremljen sistemom za deaktivaciju cilindra. Ono što čudi jeste da je taj sistem upotrebljen na motoru koji ima svega tri cilindra. No, kako to funkcioniše sačekaćemo da proverimo u praksi.

Stjuart Rauli, šef Forda u Evropi ističe da veruje da će Puma biti veliki prodajni hit na Starom kontinentu. „Pratili smo šta žele kupci u Evropi od jednog krosovera i verujem da Puma nudi upravo sve ono što se traži“, kazao je Rauli.

„Plavi oval“ tako sada na našem kontinentu ima u ponudi pet SUV modela. Portfolio čine: EcoSport, Puma, Kuga, Edge i Explorer. Sa SUV klijentelom koketiraju i dva izdanja standardnih modela – Focus Active i Fiesta Active.

AutoRepublika 

(439)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments