1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Škodini klinci predstavili pikap unikat Mountiaq
Škodini klinci predstavili pikap unikat Mountiaq
0

Škodini klinci predstavili pikap unikat Mountiaq

503
0
Podelite sa prijateljima:

Iza jedinstvenog primerka pikap kamioneta koji je utemeljen na serijskoj verziji Kodiaqa, stoji 35 polaznika Škodine usmerene srednje škole, kojima je za ovo delo bilo neophodno da utroše 2.000 radnih časova.

Koliko kompanija ceni rad svog podmlatka možda najbolje svedoči i činjenica da je koncept fotografisan iz „milion“ uglova i u različitim ambijentima, baš kao da se radi o komercijalnom, velikoserijskom modelu, a ne „rekreativnom“ učeničkom postignuću.

Ovo je praktično šesti koncept  u poslednjih osam meseci, a koji su osmislili učenici češke marke iz Mlade Boleslave. Neposredno pre njega je prikazan, na Kodiaqu zasnovan, krosover kabriolet Sunroq.

Dakle, više od dve hiljade sati je bilo potrebno učenicima kako bi preuredili izgled i organizaciju zadnjeg dela Karoqa, i postavili prikolicu karakterističnu za pikap kamionete, uz obezbeđenje skrivenog prtljažnika ispod poda prikolice. Pored toga, vidno je i prisustvo LED skrivenih traka montiranih iznad prednjeg vetrobranskog stakla.

Vrata na konceptu su manjih dimenzija u odnosu na ona koja koristi serijski Kodiaq, ali su zato „zadebljana“ kako bi bila usklađena sa muževnim imidžom pikap kamioneta. Za toniranje karoserije je izabrana nijansa „Sumrak narandžaste“ boje, a pikap leži na točkovima koji u prečniku poseduju 17 inča. Trag zadnjih točkova je proširen za tri centimetra, a montirani su pneumatici namenjeni vožnji po nepristupačnim terenima.

Da bi se dodatno naglasila namena koncepta, instaliran je i takozvani snorkel, kao i bulbar montiran na nosu vozila. Ništa od pobrojanog se ne nudi uz serijski Kodiaq.

Enterijer Mountiaqa krase posebna sedišta prikladnog kolorita sa „uklesanim“ specijalnim logoom koje prikazuje pikap ispred siluete planine.

Kako bi opravdali kompanijski slogan “Simply Clever”, đaci su opremili Mountiaq brojnim detaljima s ciljem povećanja doze praktičnosti, pa je tako instaliran frižider, ali i pojačalo snage 2.000 vati.

Mountiaq je dugačak 4.999 milimetara; širok 2.005 milimetra, dok je visina na 1,71 metara. Na taj način je jedinstveni pikap nadmašio Kodiaq u svakom mogućem smeru, što se tiče gabarita. Šta tek reći od 2.450 kilograma mase…

Za kraj još da dodamo da je za pogon upotrebljen poznati dvolitarski TSI agregat.

AutoRepublika

(503)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments