1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Megane RS Trophy-R postao novi rekorder staze Suzuka
Renault Megane RS Trophy-R postao novi rekorder staze Suzuka
4

Renault Megane RS Trophy-R postao novi rekorder staze Suzuka

169
4
Podelite sa prijateljima:

Francuski hot heč postavio je novi rekord za automobile sa pogonom na prednjoj osovini na čuvenoj stazi u Japanu. 

Nakon što je postao rekorder na stazama Nirburgring u Nemačkoj, Spa u Belgiji i Bend Motorpark u Australiji, Renault Megane RS Trophy-R oborio je još jedan rekord – ovaj put na Dalekom istoku. Čuvena Suzuka ima novog rekordera, i to iz Francuske.

Renaultov adut preleteo je stazu za 2 minuta i 25,45 sekundi, čime je oborio prethodni rekord za više od 3 sekunde! Kako kažu odgovorni u Renaultu, poduhvat je deo promotivnih aktivnosti u vezi sa ovim automobilom, a Japan je odabran ne samo zbog legendarne staze, već i zbog brojnih ljubitelja francuske marke u toj zemlji.

Megane RS Trophy-R dolazi u ograničenoj seriji od svega 500 primeraka. Od toga, više od 10% odnosno više od 50 jedinica već su rezervisali kupci iz Japana. Prema rečima zvaničnika francuskog brenda, većina onih koji su rezervisali svog ljubimca iz Japana imali su prilike da ga vide u akciji na stazi Suzuka.

Podsetimo, ovaj automobil koristi 1,8-litarski turbo agregat sa četiri redno postavljena cilindra koji nudi vozaču na raspolaganje čak 300 ks. Snaga na prednje točkove prenosi se putem šestostepenog manuelnog menjača. Varijanta Trophy-R lakša je za 130 kilograma u odnosu na verziju Trophy, ima bolji koeficijent otpora vazduha i kruće ogibljenje.

AutoRepublika

(169)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Renault će u Japanu predstaviti Megana 4 RS Trophy u Limited Edition izdanju.Hoće li biti šta novo sem po neke naljepnice živo me zanima.

kikiriki

Jel to Japanu odro onu svemirsku Hondu? Šta će sad smećar reći?

BB

Viđu onih šuga đe pobijediše naše sokolove… 🤣

Renault Terminator

Model pre aktuelnog da.Čekamo da vidimo aktuelnog Civica u sportskom izdanju gdje stoji u odnosu na Meganea RS Trophy-R.