1. Home
  2. Vesti
  3. Kia Stonic – procurele fotografije neposredno pred premijeru
Kia Stonic – procurele fotografije neposredno pred premijeru
2

Kia Stonic – procurele fotografije neposredno pred premijeru

242
2
Podelite sa prijateljima:

Trebalo je da ga vidimo tek sledećeg meseca, ali evo ga pred nama – Kia Stonic, novi krosover korejske marke u B segmentu. Oficijelno predstavljanje bi trebalo da se desi u toku današnjeg dana.

Baš kao što je slučaj s svakim novim modelom na tržištu, finalna verzija automobila nije onako atraktivna i seksi kao što to biva na skečevima i renderima, ali i dalje izgleda dobro i savremeno.

Elegantni farovi i vertikalna svetla za maglu kreiranju prepoznatljiv izraz anfasa, dok karoserija u dvotonskom finišu sugeriše da će tu biti široka lepeza opcija individualizacije.

Spoljašnja tema je prenesena i u enterijer, gde dominira centralni displej u vidu tableta, okružen ventilacionim otvorima. Centralna konzola ugošćava kontrole klima uređaja, kao i druge komande, poput onih za grejanje sedišta, uključivanje/isključivanje ESP-a itd.

Zapravo, armaturna tabla je gotovo identična postavci modela Rio, koji je potvrđen ranije ovog meseca.

Još uvek nema zvanične informacije u vezi sa motorizacijom, ali očekujemo da u igri bude ista paleta koja je dostupna za Hyundai Konu. Ukoliko je to slučaj, Stonic je biti dostupan sa 1,0-litarskim i 1,6-litarskim turbo jedinicama, kao i 1,6-litarskim dizelom u dva nivoa snage. Da li će biti dostupan i AWD, saznaćemo danas.

Javna premijera Stonica će biti održana u Frankfurtu za par meseci.

(242)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
posmatrač

„evo ga pred nama – Hyundai Stonic, novi Kijin krosover. “ Lapsus.

Lep autić.