1. Home
  2. Vesti
  3. BMW zaposlio kompozitora Hansa Cimera
BMW zaposlio kompozitora Hansa Cimera
0

BMW zaposlio kompozitora Hansa Cimera

193
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka premijum marka uposlila je čuvenog kompozitora Hansa Cimera za stvaranje zvukova koje će u budućnosti proizvoditi električni modeli tog brenda. 

Cimer je široj javnosti poznat kao jedan od najtraženijih kompozitora u ovom trenutku kada je reč o pravljenju muzike za holivudske blokbastere. Njegova remek-dela našla su se u filmovima kao što Interstellar, Rain Man, potom trilogiji The Dark Knight.

I iako su i sada još uvek inženjeri zaduženi za emitovanje zvuka automobila kroz rad motora i izduvni sistem, sa elektrifikacijom se stvari ubrzano menjaju. EU će zahtevati da svi električni automobili proizvode zvuk pri korišćenju u urbanim sredinama kako bi se najavili pešacima i drugim učesnicima u saobraćaju.

BMW je već pristupio stvaranju zvukova za svoje električne modele ali i hibride kada se kreću koristeći samo električnu energiju, i kako kažu predstavnici bavarskog proizvođača, ponudiće čitav spektar prijatnih audio doživljaja. Ekipom koja vodi ovaj razvoj rukovodiće pomenuti kompozitor.

Ovo nije prvo angažovanje Cimera za BMW. On je već sarađivao sa nemačkim brendom na stvaranju različitih zvukova koje emituje konceptualni BMW Vision M Next.

Cimer je naglasio da je ovo veliki izazov za njega, ali da se raduje prilici da stvara budućnost mobilnosti zajedno sa BMW-om. „Rad na pravljenju audio doživljaja za Vision M Next bio je unikatno i veoma lepo iskustvo za mene. Radujem se novim izazovima koje nosi budućnost“, rekao je Hans Cimer.

AutoRepublika 

(193)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments