1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes GLB će imati svoj električni pandan
Mercedes GLB će imati svoj električni pandan
1

Mercedes GLB će imati svoj električni pandan

221
1
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je potvrdio da radi na modelu EQB, koji je zapravo električni parnjak modela GLB. 

Kako kažu predstavnici Mercedesa, GLB je model koji im je nedostajao da kompletiraju svoj SUV portfolio. GLB je pozicioniran odmah iznad GLA, kao praktičniji i značajno prostraniji krosover namenjen pre svega porodicama, dok će manji GLA svoje kupce tražiti među mlađim kupcima.

Oba automobila naravno su derivativi A klase koja je bila rasadnik za čitav niz vozila Mercedesa u prethodne dve godine. Najavljeni EQB biće postavljen na istu platformu kao i nadolazeći EQA, sve u cilju popunjavanja što je moguće većeg dela tržišta kada je reč o električnim krosoverima.

O najavljenom EQB nema mnogo preciznih informacija ali je za očekivati da preuzme stilske odlike koje nam je predstavio EQC, kao i da će verovatno koristiti neku od pogonskih opcija koje nudi veći krosover.

Što se tiče spomenutog GLB, nemačka premijum marka odbacila je mogućnost plasiranja AMG45 varijanta kao krune ponude za ovaj model. Jednostavno, u Mercedesu da ne postoji dovoljna zainteresovanost za ovakom performantnom verzijom, te će AMG GLB 35 ostati vrhunac kada je reč o ovom automobilu.

S druge strane, nova generacija GLA koja će imati premijeru u narednim danima, imaće u ponudi obe AMG varijante. Mercedes očito veruje da će ovaj model lakše pronaći kupce za performantna izdanja, s obzirom na to da je više okrenut mladima.

AutoRepublika 

(221)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Mislim da je red da Peki testira reatajliziranu djuliju ili stelvija.