1. Home
  2. Vesti
  3. Ford uvodi olakšice za kupce do šest meseci trajanja
Ford uvodi olakšice za kupce do šest meseci trajanja
1

Ford uvodi olakšice za kupce do šest meseci trajanja

225
1
Podelite sa prijateljima:

Nakon završetka aktuelne pandemije koronavirusa, svet definitivno neće biti isti. Dok fizičke efekte bolesti osećamo upravo sada, odnosno pojedinici, ekonomske posledice će dejstvovati tek za par meseci.

S tim na umu, mnoge vlade i kompanije već sada pokušavaju da se pripreme za suočavanje s teškoćama, uključujući uvođenje mera koje bi trebalo da pomognu onima koji imaju finansijskih problema.

Za proizvođače automobila, to nije nimalo lako. Ova grana industrije je gotovo u potpunosti stopirana na globalnom planu, i vrlo verovatno će biti na ivici kolapsa u skorije vreme. Nimalo joj u prilog ne ide činjenica da je potražnja za novim automobilima drastično opala.

Da bi motivisao ljude da kupuju nove automobile tokom ovih teških vremena, Ford je objavio program pod nazivom „Built to Lend a Hand“ („napravljen da pruži pomoć“), koji podrazumeva olakšice u plaćanju za do šest meseci za nove kupce vozila iz modelne 2019., odnosno 2020. godine, kroz Ford kredit, s izuzetkom Super Duty kamioneta za 2020.

Ford je u sredu najavio da će zajedno s druga dva detroitska proizvođača zatvoriti fabrike širom Amerike. Pored spomenutog stimulansa, najavljene su i dodatne finansijske mere.

One uključuju pristup neiskorišćenom novcu koji je kompanija imala u dve kreditne linije, ukupne vrednosti 15,4 milijarde dolara, obustavu dividendi i povlačenje smerinica datih u februaru, s obzirom na negativne efekte širenja koronavirusa i nesigurnost u poslovnom okruženju.

AutoRepublika

(225)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mogli bi možda dati i neki pandemijski kvazi popust, nalik čkodi u Srbiji ?