1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen C4 Cactus dobija naslednika, stiže i električna varijanta
Citroen C4 Cactus dobija naslednika, stiže i električna varijanta
0

Citroen C4 Cactus dobija naslednika, stiže i električna varijanta

245
0
Podelite sa prijateljima:

Šefica Citroena, Linda Džekson, potvrdila je da će naslednik modela C4 Cactus imati i svoju električnu verziju. 

To najavljeno alternativno izdanje trebalo bi ujedno da bude i prvi električni model Citroena namenjen širokim masama. Džeksonova navodi da će od naredne godine svaki model koji nudi francuska marka imati i elektrifikovanu varijantu, a da li će to biti hibrid ili električni automobil, zavisiće od samog vozila i potražnje.

Osim toga, kako kaže Linda Džekson, Citroen neće dići ruke od dizela. Ona veruje da sve dok bude bilo interesovanja kupaca za takvu vrstu pogona, Citroen će nuditi i dizel automobile.

Što se tiče samog naslednika Citroena C4 Cactus, on će biti postavljen na produženu verziju CMP platforme, koju već koristi niz modela PSA grupacije.

Francuska marka već se oprobala u segmentu električnih automobila sa modelom C-Zero, ali on nije ostvario značajniji prodajni rezultat, niti je uspeo da se nametne kao poželjan četvorotočkaš. U prvih deset meseci ove godine prodato je manje od hiljadu primeraka C-Zeroa.

Citroen je godinama bio fokusiran na male gradske automobile i MPV modele, ali je usled velikog pada potražnje za potonjim brzo uspeo da preorijentiše ka krosoverima. Stoga i rast prodaje u tekućoj godini, gde je zaključno sa oktobrom isporučeno 546.000 vozila, što je za 6,4% bolji rezultat nego prethodne godine.

Proizvođač iz Francuske još uvek nije dao nikakve informacije o tome kako će glasiti naziv novog modela ,odnosno da li će zadržati sufiks CactusOsim toga, nije poznato ni okviran datum premijere, ali stručni mediji nagađuju da će debi biti zakazan za naredni Salon automobila u Parizu.

Sledeća godina biće veoma bitna za Citroen jer će osim naslednika modela C4, stići i nova iteracija C5. Linda Džekson potvrdila je da će C5 biti predstavljen nakon C4, kao i da će se taj automobil vizuelnu ugledati na konceptualni CXperience iz 2016. godine.

AutoRepublika

 

(245)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments