1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia Lodgy postaje SUV
Dacia Lodgy postaje SUV
0

Dacia Lodgy postaje SUV

621
0
Podelite sa prijateljima:

Najsvestraniji model u gami Dacije u ovom trenutku, Lodgy, preuzeće formu SUV-a 2020. godine. 

Po naređenju Renaulta, Dacia će ponuditi još jedan, veći SUV model od aktuelnog Dustera. Sve manje tržište za MPV vozila gura Lodgy u jednu novu, atraktivnu nišu.

Kako javljaju nemački stručni mediji, novi Lodgy će kao SUV debitovati 2020. godine, a biće postavljen na Renault-Nissan platformu CMF-B, na kojoj se nalaze i Clio 5 kao i Captur 2. Već sada se tvrdi da Lodgy neće imati 4×4, već samo pogon na prednje točkove, što opet, nije nikakva čudo jer većina SUV modela nikada ne vidi ozbiljniju terensku vožnju. Nemci takođe iznose informaciju da će Lodgy biti ponuđen kao sedmosed.

Od motora u upotrebi će se naći dva benzinca 1,6-litarski atmosferski, kao i turbo pogonska jedinica zapremine 1,3 litra. Sa druge strane, iako u Zapadnoj Evropi vlada satanizacija dizel, na istoku nema bitnih promena u prodaji vozila sa ovakvim motorima, te će i novi Lodgy koristiti dobro poznati, odlični 1,6 dCi agregat, u naravno različitim konfiguracijama snage.

Takođe, novi Lodgy će se proizvoditi u Rumuniji, za razliku od aktuelne generacije koja se pravi u Marokou. Očekuje se da će Lodgy u SUV ruhu biti predstavljen naredne godine, kada stižu i novi Sandero i Sandero Stepway.

 

(621)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments