1. Home
  2. Vesti
  3. Amerika: Fiat obustavlja prodaju najmanjeg i najtraženijeg modela
Amerika: Fiat obustavlja prodaju najmanjeg i najtraženijeg modela
9

Amerika: Fiat obustavlja prodaju najmanjeg i najtraženijeg modela

1.07K
9
Podelite sa prijateljima:

Naš 500L na začelju prodajne liste marke

Prvi maleni Fiat koji je kročio na tle Severne Amerike posle toliko godina, će prestati da se nudi kupcima u SAD. Mališan u apsolutno svim varijatetima (hedžbek, kabriolet, Abarth…) napušta Ameriku, a prodavaće se samo do trenutka rasprodaje kompletnih preostalih zaliha koje su dopremljene u tu državu.

Pored pobrojanih verzija, predmet ponude više neće biti ni električni gradski mališa a gama Fiata na američkom tržištu će se sastojati od sledećih modela: 500L, 500X i 124 Spider.

Povlačenje iz prodajne game najprepoznatljivijeg modela kompanije deluje pomalo i čudno na prvi pogled. Međutim, onda ispliva podatak da je ovo identičan automobil onom koji je prvi put ponuđen evropskom kupcu pre bezmalo petnaestak godina. Pored toga, gabaritni koncept i sveopšta popularnost modela s povišenom pozicijom sedenja su se definitivno odrazili i na tražnju za modelom 500.

S druge strane, prodajne statistike s američkog tržišta pokazuju da je najmanji ujedno bio i najpopularniji Fiat. Jesu ti podaci iz juna, jer novijih još uvek nema, ali prema njima, naš 500L je najlošije kotiran među američkim kupcima, s obzirom na to da je nepunih 400 primeraka prvog meseca leta isporučeno kupcima. U odnosu na prošli jun, to je za 56% manji obim isporuka, a slično se dogodilo i sa ostalim modelima gde je zabeležen pad od 54%.

Još uvek nema govora o eventualnoj zameni za model 500, a postoje spekulacije i šuškanja da će nova generacija biti predstavljena na prolećnom Salonu automobila u Ženevi, i to u formi baterijskog vozila.

AutoRepublika

(1071)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Znaci Abarth ce se moci pazariti za male pare …

J4ZZER

Ma čovek radi testiranja za proizvodjace pneumatika… I to besplatno 🙂 o to ne kod nas, nego patriotski u Americi 🙂

Yankee

Jok, nego cu da bacam pare svakih 30.000 km kao ti … 😉

Yankee

Samo 40.000 km si presao u 6 godina?

Yankee

Na Mustangu nikad nisam presao vise od 40.000 milja sa jednim gumama. Uglavnom su zadnje brzo stradale. 😉

Ime

Realno