1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je Kia Carnival/Sedona za 2022. godinu
Ovo je Kia Carnival/Sedona za 2022. godinu
0

Ovo je Kia Carnival/Sedona za 2022. godinu

245
0
Podelite sa prijateljima:

Kijina ponuda krosovera je ovih dana veća nego ikada pre, ali to ne znači da je proizvođač iz Koreje zaboravio na takozvane minivenove. Model Carnival, ili kako se u Americi zove Sedona, je uglavnom rezervisan za tržišta Azije, a najveće tržište, za njega je domaće gde je prošle godine isporučeno 63.706 jedinica. Iz nekog razloga, Kia ponovo planira i model za „preko bare“, iako je godišnja prodaja na nivou statističke greške (prošle godine samo 15.931 primerak). Na internetu se sada pojavila i fotografije naslednika sadašnje generacije koga u prodaji možemo očekivati 2022. godine.

Kia želi svima da stavi do znanja da Carnival/Sedona više nije multivan već „Grand Utility Vehicle“. Teško je zaključiti na šta tačno Korejci misle, ali ako pogledamo linije vozila sa slike postaje jasno da on više podseća na krosover nego na kategoriju kojoj je namenjen.

Hauba je više odignuta, novitet se sada šepuri s povećom maskom hladnjaka i širokim farovima, a da nije zadnjih vrata, koja se otvaraju horizontalno, Carnival/Sedona bi mogao da prođe kao tipičan krosover današnjice. Ipak, ne možemo, a da ne primetimo da je ovaj potez možda obećavajući, pošto su multivenovi praktično nestali sa tržišta, to jest „proterani“ su od strane krosovera.

Kia Carnival na tizeru

Sadašnji model se može naručiti sa 3,3-litarskim benzincem, odnosno 2,2-litarskim dizelom, a u oba slučaja snaga se prenosi na prednje točkove preko osmostepenog automatskog menjača. Ovo je jedna od kategorija gde bi određene izmene mogle da stignu, kao što je recimo, dodavanje paleti pogonskih jedinica manjeg turbobenzinca, a možda čak širenje ponude i na hibridnu verziju.

U svakom slučaju, Kia kaže da će nova generacija Carnivala/Sedone uslediti posle nove godine, dok će model u izložbeno-prodajne salone stići krajem naredne godine. Ovo je verovatno poslednja šansa da opravda očekivanja, a u protivnom naslednika verovatno neće biti.

AutoRepublika

(245)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments