1. Home
  2. Vesti
  3. Honda Civic osvežena za 2020. godinu (FOTO)
Honda Civic osvežena za 2020. godinu (FOTO)
4

Honda Civic osvežena za 2020. godinu (FOTO)

742
4
Podelite sa prijateljima:

Mada je lansirana novembra 2015., deseta generacija Honde Civic i dalje izgleda i deluje sveže kao pre četiri godine. Ipak, došlo je vreme za redovnu restilizaciju.

Model za Evropu sada uživa u osveženom „anfasu“ sa dodatnom, donjom maskom hladnjaka pored svetala za maglu. Primarna maska je pojednostavljena, tako da sada izgleda čistije, dok su dostupni kompletni LED farovi kao opcija. Dnevna svetla i insertacije su takođe redizajnirane, dok je „Obsidian“ plava dodata kolor paleti.

Osnovni točkovi su oni od 16 cola, za ulaznu verziju Civica, dok više specifikacije podrazumevaju naplatke od 17 cola. Naravno, „dvadesetice“ su rezervisane za performantni Type R, ali Honda nije zaboravila ni na enterijer.

Teksturirani motiv preko prednjeg pretinca i električno podesivo vozačko sedište u osam smerova, dve su od glavnih atrakcija, uz unapređenja info-zabavnog sistema, poput dugmića i birača za najvažnije funkcije.

Verzije ispod Type R-a su dostupne s tri motora. Ulazni je 1,0-litarski turbo trocilindraš sa 126 ks i 200 Nm. VTEC Turbo radne zapremine 1,5 litara isporučuje 182 ks i 240 Nm, dok 1,6-litarski i-DTEC turbodizel pruža 120 konja i 300 Nm. Kupci takođe mogu da biraju između tri menjačke kutije, šestostepene manuelne, devetostepene automatske i CVT-a.

Honda Sensing sistem je standardan za model za 2020., što objašnjava razliku u startnoj ceni od nekih peststotinak evra.

Da podsetimo, model za Evropu se proizvodi u Velikoj Britaniji, gde će početna cena iznositi 18.845 funti, s porudžbinama koje počinju u decembru, dok su prve isporuke zakazane za januar 2020.

AutoRepublika

(742)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZER

Bas me interesuje kojim putem ce krenuti Civic XI 2021. Da li ce ici putem klasicnog simplicizma Honde e

moron

Misliš, da li ce kao i civic devete generacije postojali i u karavan izvedbi ?

J4ZZ3R

Ne, mislim da li ce dizajn biti jednostavan i cist kao Honda E i retro i modern, ili ce biti kao Civic sada… in Your face dizajn

moron

Više bih voleo i da sledeće generacija civica ostane normalna, nalik ovoj sadašnjoj.
Ali, ruku na srce, kada se pojavio aktuelni civic, u početnom periodu mi je i on delovao dosta nenormalno …