1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen isporučio prve primerke modela ID.4 u Nemačkoj
Volkswagen isporučio prve primerke modela ID.4 u Nemačkoj
0

Volkswagen isporučio prve primerke modela ID.4 u Nemačkoj

225
0
Podelite sa prijateljima:

Sa ovim korakom i zvanično je počela komercijalna karijera električnog SUV-a Volkswagena.

Nije nikakva tajna da u Volkswagenu imaju ogromne ambicije sa ID.4. Veruju da on nišani daleko širu publiku naspram ID.3 i priželjkuju uspeh u Severnoj Americi i Kini. Germanska marka računa da će ove godine na globalnom nivou isporučiti oko 150.000 primeraka ID.4.

U Evropi im je dobro krenulo. Zaključno sa februarom primili su 23.500 narudžbina širom Starog kontinenta. Prvi automobili su tokom vikenda isporučeni na matičnom tržištu. Mario Hejer je jedan od kupaca koji su prvi dobili svoja vozila. “Prosto volim čitavu novu ID familiju automobila, tako da sam morao odmah kupiti jedan model”, kaže Hejer.

Volkswagen je uručio prve primerke vlasnicima u Nemačkoj, a uskoro će početi dostave i u drugim evropskim zemljama. Želja proizvođača iz Volfzburga je da ove godine proda čak 450.000 električnih automobila na svetskom nivou!

Proizvodnja ID.4 teče već neko vreme i obavlja se u fabrici u Cvikauu odakle dolazi i prvi član EV familije Volkswagenovih modela – ID.3. Germanski brend bio je primoran da uvedeće i treću smenu na drugoj proizvodnoj liniji u ovom pogonu zbog velike potražnje za električnim adutima.

Uprava fabrike u Cvikauu saopštila je da je cilj da iz tog pogona tokom leta na dnevnom nivou izlazi više od 1.400 automobila kako bi se blagovremeno ispoštovale sve narudžbine.

AutoRepublika 

(225)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments