1. Home
  2. Vesti
  3. Potvrđene performanse BMW-a i4 za 2022. – autonomija preko 600 kilometara
Potvrđene performanse BMW-a i4 za 2022. – autonomija preko 600 kilometara
1

Potvrđene performanse BMW-a i4 za 2022. – autonomija preko 600 kilometara

245
1
Podelite sa prijateljima:

Krajem prošle sedmice, pojavile su se nezvanične informacije o sposobnostima dolazećeg BMW-a i4. Danas, 18. novembra, Bavarci su izdali i oficijelnu potvrdu u vezi s prvim detaljima budućeg konkurenta Tesle.

I4, koji bi u serijskoj formi trebalo da bude predstavljen 2021., koristiće novu generaciju eDrive tehnologije, i to petu u nizu, koja će obezbediti autonomiju od preko 600 kilometara. Reč je o istoj tehnologiji koja će pre i4 biti implementirana u iX3 (2020.) i iNEXT (2021.).

Novi eDrive je redizajniran „od glave do pete“, a sve njegove komponente (elektromotor, elektronika, jedinica za punjenje i visokonaponska baterija) su nove.

Kod i4, elektromotor bi trebalo da isporučuje 530 konja, što je u ravni s modernim V8 agregatima.

Što se tiče baterije, ona će biti sposobna za kapacitet punjenja do 150 kW, što znači da će 80 odsto moći da se napuni za samo 35 minuta, odnosno za 100 kilometara vožnje će biti potrebno samo šest minuta punjenja.

I4 će biti prvi električni BMW koji će se naći u srednjem premijum segmentu. Prodavaće se na globalnom planu i zapravo je tek jedan od 25 elektrifikovanih modela, koje Bavarci planiraju da lansiraju širom zemaljske kugle u narednih pet godina.

„BMW i4 kombinuje karakteristične proporcije kupea s četvoro vrata s tipičnim detaljima dizajna bavarske marke“, kaže BMW. „Kao takav, BMW i4 može jasno biti identifikovan kao Gran Coupe, baš kao što je jasno da je reč o automobilu s električnim pogonom.“

AutoRepublika

(245)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments