1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan dobija novi logo
Nissan dobija novi logo
0

Nissan dobija novi logo

221
0
Podelite sa prijateljima:

Japanska kompanija je u nekoliko zemalja zaštitila izgled novog bedža marke. Novi logo poseduje značajno pojednostavljen izgled i mogao bi biti korišćen i kao alat za komunikaciju.

Da li će Nissan uskoro izmeniti svoj logo? Američki specijalizovani medij Carscoops očito misli da hoće jer je već objavio simbol koji je zaštitio japanski proizvođač. Naravno, nema zvanične potvrde od strane japanske marke da će zaista u budućnosti i biti korišćeno ovo rešenje, jer su nam poznati i brojni slučajevi odustanka kompanija od nekada registrovanih grafičkih rešenja. Ipak, interesantno je da je amblem sa fotografije zaštićen u više zavoda za zaštitu intelektualne svojine, to jest u više država.

Predstavljeni bedž sledi filozofiju „ravnog dizajna“ kakav smo već imali prilike da vidimo kod drugih proizvođača. Naime, nekoliko marki je već revidiralo izgled svojih amblema predstavljajući dvodimenzionalne verzije (2D). Ističu se Mini, Citroën, Lotus, a poslednji primeri stižu iz Volkswagena i BMW-a.

Međutim, pomenuti brendovi novi logo koriste za različite komunikcacijske medije: brošure, vebsajtove, društvene mreže, pa bi stoga nešto slično mogli očekivati i od Nissana. Drugim rečima, predstavljeni bedž ne bi trebalo očekivati da vidimo na četvorotočkašima poznate marke.

Za Nissan, ova promena komunikacionog logoa može imati simbolički karakter, posebno u vremenu koje sledi nakon skandala s Karlosom Gonom, Hirotom Saikavom kao i uzdrmanih osnova poslovanja koje prate i samu francusko-japansku alijansu.

Prezentacija novog amblema Nissana koincidira s predstavljanjem noviteta od kojih konstruktor (s pravom) ima velika očekivanja. Radi se o veoma popularnim SUV modelima Qashqai i X-Trail. Manji krosover dolazi u trećoj, dok veći u četvrtoj iteraciji.

AutoRepublika

(221)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments