1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Fiat Punto na novom renderu
Fiat Punto na novom renderu
5

Fiat Punto na novom renderu

8.68K
5
Podelite sa prijateljima:

Spajanje dve mamutske grupacije automobilske industrije, FCA i PSA je do usijanja dovelo moždane vijuge brojnih profesionalnih i manje profesionalnih dizajnera. Scenariji za nove stranice buduće istorije industrije se nižu, a pred nama je sada vizija budućeg hedžbeka Fiat Punto.

Italijanski mališan iz B segmenta već duže od godinu dana apstinira s tržišta pa se njegova premijera u novoj iteraciji željno iščekuje, i to ne samo na Apeninskom poluostrvu. Interesovanje raste u poslednje vreme i u, sada “pobratimskoj” Francuskoj, pa je na ovim renderima Punto predstavljen s nekim crtama lica koje karakterišu nedavno prezentovan mali hedžbek Opel Corsa, ali uz primese Fiata Argo koji svoju tržišnu utakmicu igra među latinoamerikancima.

Da li će novo partnerstvo u tehničkom, to jest automobilskom smislu započeti uspostavljanjem genetskih veza među modelima Fiat Punto, Peugeot 208, Citroen C3 i Opel Corsa, ne znamo, ali jeste verovatan epilog. Dva istaknuta rukovodioca italo-američkog koncerna Olivije Fransoa (izvršni direktor Fiata) i Majk Menli (izvršni direktor FCA grupe) izjavljuju da se Fiat zasigurno vraća u B segment.

Fransoa navodi da će novi pulen Fiata iz ove klase biti manje tradicionalan model od Punta koji poznajemo. Ostaje nam da iskažemo strpljenje i dočekamo malog Italijana s ushićenjem.

AutoRepublika

(8681)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Slavko

Sve sto cu reci je: „nedo Bog rata i fiata“

Goran

Imam FIAT stilo, prezadovoljan

s mile

mogu reći da uopšte ne sumnjam ni u dizajn ni u kvalitet budućeg Punta…. samo da dođe do njega

Matija

Vec ste primetili da se rado mesam u dizajn – to je nerazdvojni deo moje profesije i mog licnog interesovanja. Moja ocena novog dizajna Punta: – Previse detalja na jednom relativno malom autu. – U toj gomili detalja ne vidim ni jedan koji bi mogao da pomogne da Punto bude prepoznatljiv na ulici. – Osnovna forma karoserije (kada se eliminisu svi detalji) je cista rutinska „kreacija“ poznata vec desetinama godina. U svakoj profesiji, bez obzira da li je to tehnika, slikarstvo, ekonomija, astrofizika, itd., najveci broj strucnjaka samo rutinski obavlja svoj posao a samo mali procenat njih stvarno vuce razvoj… Pročitaj više »

TheStig

Rečeno ti je već jednom da se ne petljaš u dizajn. Prvo ovaj render nije render jer je neko traljavo iskopirao Opel Corsu. A što se tiče tvog komentara o dizajnu na ovom „renderu“ tj Opel Corse…Corsi ništa ne fali. Odlično izgleda i odlično se prodaje. I ako ništa drugo, bar će punto sada bar biti malo interesantniji što do sada nije bio( sem mozda jedne generacije koja je imala dobar dizajn).