1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Upoznajte Alfa Romeo Junior Zagato! (GALERIJA)
Upoznajte Alfa Romeo Junior Zagato! (GALERIJA)
2

Upoznajte Alfa Romeo Junior Zagato! (GALERIJA)

498
2
Podelite sa prijateljima:

Da vas odmah razočaramo, ovo nije serijski automobil. Zapravo, pre bi se moglo govoriti o renderu nego o konceptu, jer ovaj model postoji samo u digitalnom obliku. 

Alfa Romeo i Zagato dali su ovom svetu pregršt prelepih automobila, te ne čudi da se dvojac indijskih dizajnera odlučio da iskoristi slavu prošlost ove dve kompanije da svoju viziju neke njihove buduće saradnje.

Dizajneri Riši Soman i Sidan Džaokar svoju kreaciju vide kao moderan sportski automobil, kako kažu inspiraciju su imali u modelu Alfa Romeo GT 1300 Junior.

Prednji deo automobila je izuzetno atraktivan, kako zbog uskih LED farova, tako i zbog ogromnog usisnika za vazduh. Naravno tu je i Alfina tradicionalna rešetka Biscione.

Krov je izrađen od stakla što doprinosi sveopštem odličnom utisku. Specijalna pažnja očito je posvećena točkovima, a veoma lep detalj su i kontrastna žuta kočiona klešta.

Na zadnjem delu vozila upečatljiva je LED traka koja se prostire celom dužinom spojlera, što je specifičan plasman za ovaj svetlosni detalj.

Iako dizajneri maštaju o sportskom modelu Alfe, rukovodioce ove marke trenutno su prezauzeti pripremama za plasman jednog SUV-a. Nadolazeći Tonale trebalo bi da odigra ulogu spasioca kompanije. Premijera je gotovo već viđena za idući Salon automobila u Ženevi.

AutoRepublika 

(498)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

odlicno.

Zoca

Nadolazeca svetska sila je Indija.A Tonale je dizajnerski uspeh godine.