1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Da li je ovo najljepši enterijer na tržištu?
Da li je ovo najljepši enterijer na tržištu?
4

Da li je ovo najljepši enterijer na tržištu?

10.74K
4
Podelite sa prijateljima:

O dizajnu je teško polemisati. Svima nam je jako dobro poznata poslovica koja kaže da “o ukusima ne treba raspravljati”. Pa ipak, moguće je i često se događaju izuzeci. To su one situacije u kojima je teško naći nekoga ko na primer neće pohvaliti završni proizvod, to jest njegov izgled. Jedan od tih izuzetaka se sigurno odnosi na novi, nedavno predstavljeni superluksuzni Bentley Flying Spur.

Kako je i za očekivati od ovog engleskog proizvođača ultraluksuznih automobila, svaka površina enterijera prekrivena je najkvalitetnijim materijalima koji su posloženi pažljivo i sa najvećim kvalitetom završne obrade.

Enterijer svakog Flying Spura se sastoji od 350 kožnih elemenata, sašivenih na 60 različitih komponenti enterijera, a za taj posao je zadužena 141 osoba koja maestralno „veze“ za šivaćim mašinama. Profesionalci o kojima pričamo, tokom izrade unutrašnjosti za jedan automobil, utroše skoro 4 kilometra konca.

Porijeklo kože koja se obilato upotrebljava u kabini nas vodi do prirodno uzgajanih sjevernoevropskih bikova koji upotpunjavaju radne dane zanatlijama u mesnoj industriji.

Specijalisti zasluženi za sastavljanje enterijera ovog automobila nisu nasumično odabrana lica iz lokalnog kafića, već pojedinci koji moraju proći veoma detaljnu obuku prije nego li dobiju dozvolu za rad na ovim automobilima.

Iz kompanije Bentley tvrde da je najkompleksniji dio enterijera volan, te se zaklinju da nude najviši nivo ručnog šivenja u automobilskoj industriji. Da bi ovako izgledao kako izgleda, u svaki volan je uloženo četiri sada rada od strane majstora zanata, za kompletno šivenje.

Iako tvrde da volan zahtjeva najviše truda, ni sjedišta ne zaostaju previše, te je potrebno oko dvanaest sati za njihovo šivenje. Britanski proizvođač, takođe na svaki naslon za glavu izveze svoj logo, takozvano leteće slovo „B“, dok je i za svaki naslon nužno tačno 5.103 uboda igle, kako bi sve došlo na svoje mesto, već prema planu i zamisli dizajnera.

Osim veoma kvalitetne kože, Bentley svoje mušterije “nagrađuje” i sa dugmićima napravljenim isključivo od aluminijuma i stakla, te nudi opciju raznih ukrasnih materijala, od najljepših i pažljivo biranih vrsta drva. Povrh toga, putnicima za dodatnu radost se ugrađuju i delovi od ručno oblikovanog ugljenika (karbona).

Početna cijena ovog automobila iznosi oko 180.000 “evropljana”, što je ujedno i završna cijena do koje se automobili poput Mercedesove S klase, Audija A8 i BMW-a Serije 7 mogu konfigurisati.

AutoRepublika

(10742)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Čisto isprđivanje, ono može mi se, mada razumem kupce, svi smo mi takvi, samo na nižem nivou / ko koliko može…… svako ima neki svoj gušt, zadovoljstvo… tako da, neka uživaju….srećno im bilo….

hercegovac

Mislio sam da je Mercedes S klasa po rjesenjima i upotrebi materijala u interijeru postala izjadnačena, ali jos uvijek su Rols Rojs i Bentli reperi pravog luksuza u autoindustriji. Respect za ovaj Bentli.

Sasa

Jeste lepo ali ova vrsta enterijera vec polako odlazi u istoriju. Moderni minimalisticki, tehnoloski super napredni, ergonomski enterijeri uz koristenje najmodernijih materijala su vec nekoliko puta prikazani u konceptima modela automobila.

Bungi

Nije ovaj auto za svakoga.Zamisli, ideš sa sela, u gumenim čizmama prljav kao prase i sjedaš u ovakva kola.Greota.