1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo 4C Spider se povlači iz prodaje
Alfa Romeo 4C Spider se povlači iz prodaje
0

Alfa Romeo 4C Spider se povlači iz prodaje

1.51K
0
Podelite sa prijateljima:

Nastavlja se remont portfolija italijanske premijum marke. 

Nakon spajanja FCA i PSA bilo je jasno da Alfa ne može opstati u dosadašnjem obliku i da će biti neophodne ozbiljne promene game kako bi taj proizvođač ponovo postao profitabilan.

Prvo je najavljeno da se odustaje od razvoja modela 8C i GTV, jer su u pitanju čisto sportski automobili te da je za takvim vozilima trenutno mala potražnja. Slični razlozi stoje i iza povlačenja 4C iz tržišne utakmice. Trenutno je dostupan samo 4C Spider, jer je kupe napustio prodajne salone još prošle godine.

Ovaj potez je bio potpuno očekivan, jer se 4C Spider prodavao u izuzetno malom obimu. Naime, prošle godine je u SAD prodato samo 238 primeraka, dok je u Evropi isporučeno nešto više – 421 automobil.

Sledeći sigurni noviteti u vezi sa Alfa Romeo jesu restilizovani modeli Giulia i Stelvio. Najveća novina biće ponuda plug-in hibridnih varijanti. Dalje, očekuje se da Alfa već 2021. godine predstavi nove generacije pomenutog dvojca, a već je potvrđeno i da će u naredne tri godine, ovaj brend plasirati dva SUV modela, jedan u B i jedan u C segmentu.

AutoRepublika 

(1512)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments