1. Home
  2. Vesti
  3. Euro 7 nam donosi poskupljenje automobila od pet hiljada evra?
Euro 7 nam donosi poskupljenje automobila od pet hiljada evra?
15

Euro 7 nam donosi poskupljenje automobila od pet hiljada evra?

1.76K
15
Podelite sa prijateljima:

Tomas Šefer je na čelu marke Volkswagen od od početka ovog meseca, a takođe je odgovoran za brendove Škoda i Seat u Upravnom odboru Grupe. Stoga se smatra mogućim naslednikom šefa grupe Herberta Disa.

On je u intervjuu za Welt am Sonntag najavio značajno povećanje cena za vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Pored rastućih cena sirovina, koje utiču i na sve druge vrste pogona, Šefer očekuje troškove od tri do pet hiljada evra po vozilu zbog nadolazećih novih propisa u vidu norme Euro 7.

Sa malim automobilom, ovi dodatni troškovi se teško mogu nadoknaditi. Uvodni modeli sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem stoga postaju znatno skuplji. Kao rešenje, Šefer vidi put ka elektromobilnosti i uvodi novu generaciju malih električnih automobila grupe od 2025. godine.

Šef Renaulta Luka de Meo govorio je o povećanju cena od oko hiljadu evra u maju. I na kraju, opšti uslovi za Euro 7 još nisu konačno odobreni, tako da ćemo tek videti šta će biti na kraju.

VW sprema model ID.2, kao i Škoda i Cupra. Početna cena bi tada trebalo da bude manja od 25.000 evra. Ne možete dobiti početnu cenu od oko 10.000 evra kao kod motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Troškovi baterije su jednostavno previsoki za ovo. Ali morate pogledati ukupan trošak, a ne samo nabavnu cenu.

AutoRepublika

(1759)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

5.000 puta mogu da ih nabijem na q… (Pardon my French).

Izmenjeno 1 godina pre od strane Balkanboj
TheStig

I ja ih nabijem 5 000 puta bez pardona.

Luka

Ma evropski automobili nisu nikad bili gori i nikad ovako skupi.Jedino novo sto vredi kupiti su Azijati: Toyota,Suzuki,Hyundai i Kia imaju makar normalnu cenu,normalne motore a ne kosilice sa tri klipa i cena im je makar normalnija i realnija.

Iznogud Časni

Koja otimačina, gorivo u nabavi jeftino, na pumpi ultra skupo iako nema razloga, čak su i jaja poskupila sa 1.80 na 3.5€ za 10 komada, razlog je vjerovatno Ukrajina. Svemu namjerno dižu cijenu, sve rade da rat traje i da se pokrene treći svjetski. A Plate ne dižu, a nema nemira. Niko se ne buni, jer se bune samo ako ih agitatori obavještajnih službi pobune, inače se narod sam NIKAD ne buni. 5000€ bezobrazno najavljuje.

BB

Vozićemo mi opet Lade i Moskviče, koliko vidim 😜😉🤣

Renault Terminator

Eto Neva,Kubova,Streli,Pantsira🤣…

BB

I na kraju, doduše na samom kraju svega, zamotaju jednu – sarmu…

Iznogud Časni

Nema rezervnih dijelova za te ruske skalamerije. Uostalom, šta fali 500l? Jel domaći? Jel jeftin? Jel prostran? U Italiji ga ima dosta…a ti bi ladu koje ni u tragovima nema na tržištu. Napose, konjska kola i nisu tako loša…🤭

moron

Pa i bez da se pojavi Euro-7, do 2025. će prosečna kola C seggmenta da poskupe i znatno više od tih 3-5 hiljada evra, tako da nema smisla dodatno prosipati žuč oko ovoga 😊

Iznogud Časni

Tako je.
Nego, nema nam sekija. Jel to otišao na odmor?! Bas me zanima hoće li moći da obori kladine podatke koje zasad iznos 2400 km, 4.5l u prosjeku (90+20+90+90+24) i imam pun rezervoar, znači oduzmi od sume 90, 224e maksimalno za sav benzin, plus 40tak za cestarine.

moron

Pa, mislim da „u svetu SUS-a“ još nije izmišljeno nešto što bi na auto putu bilo energetski efikasnije od dizela.

A primetih i ja da se „drug Rajković“ nije javio ni na komentre na svom poslednjem testu 😊 Kao da ga je u medjuvremenu crna zemlja progutala 😊

Iznogud Časni

A šta onda reć za dildu?!hehe.
Nego me zanima njegov prosjek.
Halo Šeki, javiii seeee.
Sigurno se prži na suncu Portugala. Kad taj tvrdoglavac neće da sluša pa da ko Alvirević lijepo zapali put Turske.
E, moj šeki, ništa ti nisi naučio.

Evo ja oprao kladu, a to me je jedan šaman naučio, i odmah kad operem auto – padne kiša! U po ljeta, sunce sija a kiša pada ko blesava i još će padati. Pa ti operi auto.

Iznogud Časni

Kaže mi Musa da je vidio Šekija u Italiji dje se popeo na drvo i galami io voglio una Donna!

moron

Ko zna, možda Peki trenutno testira za promenu i neki SUS, možda i Dačiju 😃😃😃

Iznogud Časni

On?pih…ja bih ga u miatu, da ga malo išijas dohvati.🤭