1. Home
  2. Vesti
  3. Cupra merka američko tržište
Cupra merka američko tržište
1

Cupra merka američko tržište

157
1
Podelite sa prijateljima:

Cupra je započela svoj život kao performantna divizija španske marke SEAT koja je pod patronatom Volkswagen grupe, ali je 2018. godine Cupra proizvedena u samostalni brend koji nudi sopstvenu paletu sportskih vozila koja ciljaju na emocije uz upečatljivi dizajn.

Cupra prvenstveno posluje u Evropi, ali se već proširila na neka međunarodna tržišta, uključujući Meksiko i druge zemlje Latinske Amerike. U budućnosti bi SAD mogle biti na Cuprinoj listi međunarodnih tržišta.

Govoreći ove nedelje na predstavljanju Cupre u Australiji, šef brenda Vejn Grifits rekao je da Cupra razmatra lansiranje u Severnoj Americi kao deo svoje globalne ekspanzije, ali tek treba da donese odluku, izvestila je lokalna publikacija Drive.

„Za sada se ne donosi odluka o Severnoj Americi, ali počinjemo da analiziramo tržište“, rekao je on.

Na pitanje da li Cupra takođe razmišlja o dodavanju Kine kao tržišta, Grifits je navodno rekao da su drugi brendovi VW grupe poput Volkswagena, Škode i Audija već snažno zastupljeni tamo i kao rezultat toga Cupra još uvek nije fokusirana na kinesko tržište, već umesto toga preferira Severnu Ameriku, a posebno SAD.

Kao i ostali brojni brendovi VW grupe, Cupra se oslanja na zajedničke platforme za svoja vozila. Većina ponude sastoji se od sportskih krosovera, sa pojedinačnim modelima koji koriste platforme koje se dele sa popularnim vozilima marke VW kao što su Tiguan i ID.4. Cupra takođe nastavlja da nudi tjunirane verzije vozila matične marke SEAT kao što su Ateca i Leon.

AutoRepublika

(157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Sef Cupre, Wayne Griffiths, je pravi auto-menadzer sa „benzinom u krvi“! Od solidnih ali nedovoljno atraktivnih modela SEATa napravio je automobile sa jakim ukusom sporta! Takav menadzer potreban je Alfi a ne onaj lezerni Francuz koji vise voli sir i vino nego automobile! Za prodor na americko trziste Cupri bi bila potrebna jedna velika sportska limuzina sa mocnim motorom. Koji model iz programa cele VW korporacije bi bio dobra osnova za takvu limuzinu? VWov najveci model je Arteon sa motorom od 2 litra i 320 KS 420 Nm. Nije lose ali nije dovoljno za americko trziste! Ovde bi mogao da… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane Matija