1. Home
  2. Vesti
  3. Vijetnam kaznio Volkswagen zbog nepoštovanja teritorijalnog integriteta zemlje
Vijetnam kaznio Volkswagen zbog nepoštovanja teritorijalnog integriteta zemlje
0

Vijetnam kaznio Volkswagen zbog nepoštovanja teritorijalnog integriteta zemlje

1.23K
0
Podelite sa prijateljima:

VW je ponovo upao u pravni problem. Ovog puta Nemci neće proći s toliko puno finansijske goričine, ali je neprijatnost svakako neizbežna. Nemačka marka je optužena da je povredila suverenitet države Vijetnam, instalacijom u svojim vozilima, aplikacije za navigaciju sa „neodgovarajućim“ mapama.

Vijetnamske vlasti su odredile kaznu za Volkswagen jer je ustanovljeno da navigacione mape prikazuju značajne delove Južnog kineskog mora kao integralne teritorije Narodne Republike Kine. Na taj način, nemačka kompanija je indirektno povredila suverenitet Vijetnama, javnosti je saopštila Carinska uprava ove države jugoistočne Azije.

Ironije li, liniju demarkacije između Kine i Vijetnama je uočio posetilac Salona automobila u Ho-ši-minu, a sve sporne granice su u softveru Volkswagenovog automobila prikazane kao delovi države Kine.

Portparol marke VW je u utorak potvrdio pokretanje slučaja ali nije upoznao javnost sa bilo kakvim daljim detaljima kako ne bi došlo do remećenja istrage. „U kontaktu smo sa kompanijom koja je u privatnom vlasništvu a uvoznik je naših vozila u Vijetnam.“ Poznato je da su vozila u Vijetnam ušla iz Kine.

Volkswagen bi sada prema slovu zakona trebalo da plati kaznu u iznosu od 772 do 1.544 evra, saopštile su vlasti Vijetnama. Nismo uspeli da pronađemo informaciju da je ovo opredeljen iznos za svako pojedinačno uvezeno vozilo sa spornim softverom, jer kazna deluje potpuno simbolično ukoliko to nije slučaj.

Pored toga, sankcionisana je uvoznička kompanija World Auto Company, a oni će svoje grehe okajavati kroz zabranu obavljanja delatnosti u trajanju od šest do devet meseci.

Suština spora je u tome što, nama prijateljska Kina smatra praktično celo Južno kinesko more svojom teritorijom, godinama unazad, a što je izvor nesuglasica i otvrorenih konflikata sa Filipinima, Vijetnamom, Malezijom, Brunejima i Tajvanom.

AutoRepbulika

(1234)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments