1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini sprema potpuno novi V12 motor
Lamborghini sprema potpuno novi V12 motor
0

Lamborghini sprema potpuno novi V12 motor

302
0
Podelite sa prijateljima:

Nismo verovali da bi se ovako nešto zaista moglo dogoditi.

U doba kada se veliki brendovi mahom odriču ne samo velikih i potentnih termičkih agregata, nego uopšteno SUS pogonskih jedinica, iz Lamborghinija stižu potpuno suprotne vesti.

Italijanska marka će do 2024. godine staviti tačku na vrlo uspešnu karijeru modela Aventador. Ovaj superautomobil koristi upravo mamutski V12 motor, za koji se do skoro verovalo da će otići u istoriju.

Neće, bar još neko vreme. Nedavno je Lamborghini potvrdio da će naslednik Aventadora biti hibridni automobil, ali da se neće odreći potentnog V12 agregata, već da će ga koristiti u drugačijem pogonskom sklopu.

Stoga ovaj proizvođač radi na potpuno novom bloku, sa kojim su krenuli “od nule”. “Radi se o novom motoru koji će se oslanjati na drugačiju tehnologiju”, rekao je šef Lamba – Stefan Vinkelman. Vinkelman je dodao da nova perjanica neće koristiti “apsolutno ništa” od onoga što se trenutno upotrebljava u aktuelnom Aventadoru.

Lamborghini je prošle nedelje prikazao poslednju specijalnu varijantu Aventadora, koja će ujedno biti i labudova pesma tog vozila. Više o tome pročitajte na ovom LINKU.

AutoRepublika 

(302)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments