1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat sprema ozbiljnu restilizaciju za 500X
Fiat sprema ozbiljnu restilizaciju za 500X
12

Fiat sprema ozbiljnu restilizaciju za 500X

453
12
Podelite sa prijateljima:

Subkompaktni krosover moraće da opstane još nekoliko godina na tržištu, stoga brend iz Torina namerava da temeljnim ažuriranjem pronađe još ponekog kupca za ovaj model u narednom periodu.

Kada je reč o eksterijeru, ne bi trebalo da bude mnogo promena. Italijanski novinari veruju da će one biti slične izmenama koje su se dogodile kod poslednje restilizacije za standardni Fiat 500. No, u kabini bi trebalo da se odigraju unapređenja na nekoliko polja…

Ističe se nova tkanina za sedišta, zatim kvalitetnija plastika na armaturnoj tabli, a očekuje se i veći displej za kontrolisanje informativno-zabavnog sistema. Na taj način Fiat želi da osveži 500 X i produži mu život za nekoliko godina, bar do 2023, kada bi trebalo da stigne novi krosover iz B segmenta.

Italijani su uvereni da će biti i promena u paleti motora. Najavljuju dolazak novog benzinskog agregata kodne oznake T5, koji ima radnu zapreminu 1,5 litara i koristi turbo punjač. Lepa vest je to što se radi o motoru sa četiri redno postavljena cilindra.

Kolege sa Apeninskog poluostrva pišu da će isporučivati između 130 i 160 ks (biće dostupno nekoliko varijanti), te da će ova pogonska jedinica zameniti motore T3 i T4 u gami kod modela 500 X.

Kada bismo mogli da vidimo ovaj osveženi SUV iz B segmenta? Postoje dve opcije, da debi bude upriličen tokom sledećeg proleća ili da se premijera odigra sredinom iduće godine.

Dok čekate dolazak restilizovanog modela, možete prekratiti vreme podsećanjem na test Fiata 500X u režiji Perice Rajkovića.

AutoRepublika 

(453)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Iskreno me raduje ova vest. Jer, kada vidim na šta liče novolansirani modeli, 500X će još pored njih da ispadne kao vrhunac razuma.

peki

Ja ipak verujem da je kasno, nakon 5-6 godina postoji zasicenje kod kupaca, i pored izvesnih kvaliteta ovo je auto proslosti…

moron

Slažem se da ima zasićenja kod kupaca, ali, kupac sa očima će da primeti i da na dilerskim oglasima za Renegade ili 500X najskuplje verzije tih modela, u verziji pogona T4 150ks sa AT menjačem koštaju ( u Srbiji) potpuno isto kao top dačija duster „Extreme“ sa 150 ks i AT sa dodatkom met. boje (a takva dačija je 21.780). Ako je to „normalno“, onda ja svakako „nisam normalan“. A pošto ipak mislim da jesam (bar u nekom delu) „normalan“, taj 500X treba da ostane u tržišnom životu.

igi

A pošto su top verzije Renegade i 500X?

moron

Pa, najbolje opremljeni, panoramski Renegade ( Limited+Promo pack ), sa T4 motorom od 150 ks i DCT, košta na dilerskim oglasima 21.800. Ako nema i opremu iz „Promo pack“ programa, onda je 20.800.
A top Duster 1,3 TCE EDC (sa bojom) je 21.780 (bez eventulanih drugih opcija uz top paket).

BB

U ovoj vijesti ja vidim drugu, rekao bih glavnu, vijest: Uvođenje T5 motora. Iznogud može da odahne sa sedativima zbog sikiracije da će jednog dana morati voziti PSA kad odustane od Mečke… 🙂

moron

O tom T5 motoru sam čitao još pre oko godinu dana na Fiat forumu, ali sam „sve zaboravio“, osim da će motor biti „vrh“ 🙂
Jedan forumaš ( N.N. ) je uvek imao sveže vesti iz sveta Fiata, a jedno vreme je bio veoma aktivan komentator i ovde na A.R.

Iznogud Časni

dje dizel? zamijenit ce mu znacku sa onom sa slovima i to ce biti to…

moron

Evo šta je o novoj motorizaciji na Fiat forumu napisao jedan član ( N.N.) koji je, rekao bih, tradicionalno veoma dobro upućen u novosti kod FCA:

„- 1.5 turbo 96 kW za Tipo i 500X će imati DCT7 sa 15kW elektromotorom (130+20 KS)
– do 15% niža potrošnja vs 500X 1.3 turbo DCT
– 18% niža CO2 emisija vs 1.3 DCT
– EV mod 3 km do 20 km/h
– zamjena za dizel u urbanim sredinama
– tišina: kod pokretanja motora“

moron

Mislim da sa sajta jednog od Fiat dilera za Srbiju ( Stojanov.rs ), iz sveže vesti o Compassu ( „Jeep Compass 1.5 e-Hybrid stiže u Srbiju u martu, po ceni od 29.500 evra“ ), može da se zaključi malo više i o motorizaciji koja će biti dostupna i u Fiatu 500X MY2022, ali i u Renegade-u. Meni je interesantno da ni slovo o ovome ne može da se nadje na sajtovima Jeep-a za Sloveniju, Nemačku, Britaniju … Ali, kada i dalje guglate, izleti vam na Fiat forumu i ovako nešto ( od PR saopštenja ) „Debituje napredni hibridni sistem sa… Pročitaj više »

moron

Eh, kuda ide ovaj svet … Koliko je meni poznato, „blagi hibridi“ do sada nisu imali sposobnost da se u bilo kom trenutku ( pa ni najmanje/najkraće) kreću isključivo pomoću elektromotora … „Novi Jeep Renegade i Compass e-Hybrid modeli mogu da rade u različitim scenarijima vožnje koristeći samo električni motor (i sa isključenim benzinskim motorom). Ovo je omogućeno zahvaljujući nizu električnih režima rada poznatih kao “EV capabilities’, sposobnosti koji uključuju: e-Launch: pokreće vozilo samo pomoću elektromotora, prilikom pokretanja ili ponovnog pokretanja na semaforu. e-Creeping: električni motor obezbeđuje startovanje uobičajeno u automatskim vozilima, pri brzini koja može da varira od 0… Pročitaj više »

moron

Ako pogledam cene za Srbiju za Compas MY2022 (koji je „u pristizanju“, kod nas će fizički biti u martu), mislim da sledi mali „obrt“ (a i šok ) sa cenama za restilizovani 500X MY 2022. A da će to da bude i slučaj sa Renegade MY2022. Jer, kod MY 2021 je važilo pravilo da je 1,6 dizel od 130 ks sa 6MT bio skuplji za 1.000 evra od benzinca sa 150 ks i DCT menjačem. A sada, pošto taj benzinac postaje MHEV ( imaće 130 ks, „plus“ EM od 20 ks ), a i menjač je sada „revolucionaran“ (postaje napokon… Pročitaj više »