1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera: BMW M2 CS (GALERIJA)
Premijera: BMW M2 CS (GALERIJA)
0

Premijera: BMW M2 CS (GALERIJA)

235
0
Podelite sa prijateljima:

Najmanji automobil iz portfolija proslavljenog M odeljenja dobio je svoju najžešću verziju. BMW M2 CS imaće zvaničan debi na Salonu automobila u Los Anđelesu, a sada je doživeo internet premijeru. 

Bavarski proizvođač ozbiljno se potrudio da napravi iskorak u odnosu na M2 Competition, u svakom mogućem smislu. Vizuelno, jasno je da je ovo drugačija varijanta. M2 CS ima otvor za vazduh na centralnom delu haube. Hauba je inače izrađena od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima, te je ovo izdanje značajno lakše od čelične verzije koja se koristi kod M2 Competition.

Što se tiče ostalih vizuelnih odlika u eksterijeru, tu su novi spliter, spojler i difuzor. Svi navedeni elementi izrađeni su od karbona. Zarad prestiža, ali i performansi, postavljene su nove aluminijumske felne od 19 cola, dostupne u mat zlatnoj boji.

BMW M2 CS koristi 3,0-litarski twin-turbo agregat sa šest redno postavljenih cilindara. Ovaj motor razvija čak 450 ks, što je za 40 jedinica bolje rezultat nego kod M2 Competition.

Snaga se na zadnje točkove prenosi putem šestostepenog manuelnog menjača, ili opcionalno preko sedmostepene automatske transmisije. Verzija sa ručnim menjačem obavlja sprint do 100 km/h za 4,2 sekunde, dok je kod automatiku za to potrebno nešto manje – ravno 4 sekunde. Maksimalna brzina je 280 km/h.

Zbog silnih unapređenja, M2 CS zapravo nema manju masu od Competition varijante. Dijeta je dodatno moguća ako se kupe opcionalne karbon-keramičke kočnice, koje kako nam je preneo Zvezdan nakon utisaka u Ascariju, vrede svaki dinar, odnosno evro.

Enterijer je doživeo veoma malo ozbiljnijih promena. Vredi istaći da su M sedišta deo standardne opreme, dok je za audio sistem zadužena kompanija Harman Kardon.

BMW M2 CS stići će do prvih vlasnika u Evropi početkom naredne godine.

AutoRepublika

(235)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments