1. Home
  2. Vesti
  3. Engleska: Postignute neke nestvarne cene na aukciji automobila održanoj tokom pandemije
Engleska: Postignute neke nestvarne cene na aukciji automobila održanoj tokom pandemije

Engleska: Postignute neke nestvarne cene na aukciji automobila održanoj tokom pandemije

1.98K
0
Podelite sa prijateljima:

Engleski list The Sun izveštava o nedavno održanoj masovnoj aukcijskoj prodaji korišćenih automobila, koja je održana u Derbiju i tokom koje je nove vlasnike dobilo 580 primeraka. Ovo ne bi bilo ništa čudno da datum održavanja javnog nadmetanja ne koincidira s histerijom oko aktuelne zaraze biblijskih razmera. Dakle, aukcija je održana u šoping molu BCA Measham, pre svega šest dana.

To je bila prilika da se neki srećnici ponove, bolje reći da obnove vozni park za skromne novce, pa je tako presrećni Irac doputovao iz Dablina privatnim avionom i uzeo učešća u nadmetanju. Istog dana je postao vlasnik luksuznog sedana s produženim međuosovinskim rastojanjem BMW Serije 7 koji je na kilometar satu očitavao brojku od provozanih 84 hiljada jedinica.

Ponosni vlasnik vozila proizvedenog 2017. godine i plaćenog 24.200 britanskih funti (oko 26.000 evra) koje bi inače vredelo 80.000 funti je izjavio sledeće: „Ukupno nas je bilo šestoro na letu i presrećan sam što sam se odlučio da doputujem. Ta odluka mi je donela mogućnost da napravim ovako dobar dogovor u pogledu kupovine divnog automobila.“

Lista prometovanih vozila sadrži raznolika imena iz automobilske industrije. Prodavani su primerci čije cene počinju od par stotina funti, pa naviše. Na primer, novog vlasnika je dobio Rover 827Si koji je za njega platio 950 funti (malo više od 1.000 evra), dok je jedna Opel Corsa prodata za 2.900 funti (3.100 evra).

Za nostalgične smo takođe pripremili nešto. Potpisan je kupoprodajni ugovor čiji je predmet prometa bio primerak Forda Cortine iz 1981. godine. Do trenutka prodaje, Cortina je prevalila 72.000 kilometara, a vlasnika je promenila za 1.450 funti (1.600 evra). Imamo i primer Forda Fieste SX (1992.) s 77.000 km na satu, koja je istrgovana za sumu od 1.700 funti (skoro 1.850 evra).

Starovremenski MINI Cooper je plaćen 8.200 funti, iako je vozilo staro 20 godina, čime je još jednom potvrđena popularnost ovog modela na Ostrvu.

Zabeležena je i prodaja jednog primerka krosovera Range Rover Evoque, koji je otac kupio ćerki nakon što je ovaj prešao 88.000 kilometara. Postignuta cena je iznela 13.700 funti (14.800 evra).

Nadamo se da niko nije, od dodatne opreme, dobio i zlosrećni virus.

AutoRepublika

(1981)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments