1. Home
  2. Vesti
  3. Upoznajte električni Ford Mustang – 900 ks i ručni menjač! (GALERIJA)
Upoznajte električni Ford Mustang – 900 ks i ručni menjač! (GALERIJA)
2

Upoznajte električni Ford Mustang – 900 ks i ručni menjač! (GALERIJA)

2.16K
2
Podelite sa prijateljima:

Ford je na manifestaciji SEMA predstavio potpuno električno izdanje legendarnog modela Mustang. 

Nije ovo prvi put da se pojavila neka konverzija Mustanga u električno vozilo, ali sada je to predstavio sam Ford, što možda daje uvid u budućnost ove ikone. Za stvaranje električnog Mustanga, Ford se odlučio na saradnju sa kompanijom Webasto.

Pre nego što bilo ko „pljune“ na Ford, treba istaći dve stvari – 900 konjskih snaga koje se na točkove prenose putem ručnog šestostepenog menjača. Ovde treba zastati, jer ručni menjač i električni automobil nisu nešto što se često viđa. Mada smo uvereni da će manuelna transmisija donekle unazaditi performanse ovog modela, otvara se jedna druga mogućnost.

Do sada, najveća zamerka za petrolhede u vezi sa električnim automobilima jeste nedostatak „duše“. Manuelni menjač sigurno je jedan od načina da se ovi modeli učine malo „duševnijim“.

Ford će u narednim godinama daleko dublje zagaziti u sferu električnih modela, tako da će elektrifikacija uzeti maha i kada je reč i o ovom američkom proizvođaču. Kako predstavljeni automobil nosi naziv Mustang Lithium i Ford ga klasifikuje kao jedinstveni prototip, jasno je da Amerikanci opipavaju teren i puls tržišta sa ovim konceptom.

Američki proizvođač već je najavio da će uskoro debitovati električni SUV koji je u vizuelnom smislu inspirisan ikonom te marke – Mustangom. U zavisnosti od reakcije potrošača odnosno kupaca na ovaj model, može se reći da će Ford razmotriti i elektrifikaciju svoje legende.

Ostaje nam da čekamo.

AutoRepublika 

(2156)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Pa neka sad neko kaže, da u svijetu ne postoje raznorazni „naučnici“.?Elektro motor i ručni mjenjač je slažu kao rogovi u vreći.Elektro motor maksimalni obrtni moment postiže skoro trenutno pa ga mjenjač samo usporava i povećava trenje.Zato električni automobili imaju mjenjač sa samo jednom eventualno dvije brzine.Ko hoće vozački osjećaj i ručni mjenjač ima lijepo fordov V8 koji može da dorađuje do besvijesti.Ko hoće čistu vožnju bez buke, elektromotor i baterije unutra, sus motor ,mjenjač,auspuh i rezervoar napolje .

BojanNeki

Ručnih menjača uparenih sa električnim motorim je bilo mnogo u istoriji jer je tako bilo uvek najlakše i najbrže prepraviti postojeći automobil što je verovatno slučaj i sa ovim obrukanim.