1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi tizeri: Kia Optima
Prvi tizeri: Kia Optima
4

Prvi tizeri: Kia Optima

368
4
Podelite sa prijateljima:

Korejski sedan Kia K5 iliti Kia Optima, ako vam je tako milije, proizvodi se od 2015. godine u aktuelnoj generaciji, a Azijati već pripremaju naslednika za koji je najavljeno da se neće nuditi na evropskom tržištu. Danas je kompanija objavila prve zvanične tizere koji ilustruju izgled nove generacije Kije K5, namenjene isključivo domaćoj klijenteli.

Sudeći po priloženim crtežima novi sedan će proći kroz značajne stilske izmene, odnosno novajlija neće previše ličiti na pretke iz prošle dve iteracije, koji su među sobom bili lako povezivi i prepoznatljivi. Izgled prednjeg i gluteusnog dela je stilizovan na potpuno novi način, a zadnje svetlosne grupacije će biti integrisane u jedinstvenu celinu, to jest protezaće se celom širinom vozila.

Kućišta retrovizora će se naći na nižoj poziciji i kao takva će biti bliža metalnom panelu vrata. Ipak, neki delovi će ostati kao kopča s prošlošću, pri čemu se najpre misli na hromiranu traku na krovnim stubovima.

Crtež koji ilustruje izgled unutrašnjosti nagoveštava postavku virtuelne instrumentacije i značajno manji broj tastera, iako će enterijer zadržati već postojeću arhitekturu koja podrazumeva i masivan centralni tunel, kao i centralni greben blago nagnut ka vozaču. Ručica menjača će ustupiti mesto rotacionom tasteru, što je već postalo stvar mode u automobilskoj industriji današnjice.

Uz smenu generacija, Hyundai Sonata je profitirao pojačanim međuosovinskim razmakom za 35 milimetara, dok je dužina sedana uvećana za 45 milimetara, a širina za 25 istih jedinica. Shodno tome, logično je pretpostaviti da će i gabariti Kije Optime pretrpeti istosmerne promene.

Tačan datum premijere još uvek nije poznat ali će serijska verzija korejskog sedana, po svemu sudeći, u izložbeno-prodajne salone čak i pre nastupanja 2020. godine. Rusi će biti jedini Evropljani koji će biti u prilici da kupe novu Optimu, ali ni oni to neće moći učiniti pre centralnog dela narednog leta.

AutoRepublika

(368)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Opasno izgleda.

Mustang

da se kojim slučajem i prodaje u evropi cena bi bila u nivou ulazne e klase

DOn

odvratan…al pricekacemo konacni izgled.
Auto koji je ionako bio predugacak za klasu kojoj je pripadao, podmotoriziran (bar za nase trziste), oni nasli da produzuju.

Yankee

Ovaj model se i tako nece prodavati u Evropi tako da …