1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla ipak neće praviti baterije u Nemačkoj
Tesla ipak neće praviti baterije u Nemačkoj
3

Tesla ipak neće praviti baterije u Nemačkoj

176
3
Podelite sa prijateljima:

Nemački mediji javljaju da je američki proizvođač rešio da ne pravi baterije u fabrici u toj zemlji, iako je to bilo inicijalno planirano za pogon lociran kraj Berlina. 

Osim toga, Tesla u ovoj fabrici neće proizvoditi ni razne plastične komponente, kao što je bilo isprva zamišljeno. Ipak, ostaje da će Amerikanci ovde sklapati električne automobile, što je i sama suština berlinskog pogona.

Prema navodima tamošnjih medija, Tesla će u svojoj fabrici sklapati više od 100.000 vozila na godišnjem nivou. Druge vesti u vezi sa ovom lokacijom govore da su postavljeni prvi stubovi za izgradnju proizvodnih pogona, kao ida su revidirane potrebe u vezi sa potrošnjom vode, te je ona sada optimizovana.

Prema još uvek nezvaničnim podacima, Ilon Mask ima veoma ambiciozan rok u vezi sa početkom rada fabrike u blizini nemačkog glavnog grada, i prema njegovim planovima, prvi automobili bi trebalo da izađu odatle najkasnije do jula naredne godine.

Podsetimo, planirano da se pokraj Berlina inicijalno proizvode dva automobila – Model 3 i Model Y, koji bi inače trebalo da predstavljaju gro prodaje Tesle u Evropi.

AutoRepublika 

(176)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pročitah interesantnu vesto o Tesli na Auto Blogu: „Sigurnosni savet za saobraćaj (NTSB) u izjavi LA Times-u najavljuje da je u poslednjoj fazi formiranja posebnog izveštaja, koji se bavi slučajevima saobraćajnih nesreća u kojima je došlo od zapaljenja baterija/povećane temperature. Navodno se radi o Teslinim Modelima S proizvedenim od 2012. do 2016. godine, a uzrok bi mogle da budu cevi za hlađenje (pominje se da može doći do curenja), koje je isporučivao kineski dobavljač. Od 2016. taj deo rashladnog sistema baterija proizvodi Tesla. O celom ovom slučaju je pisao Business Insider, a u izveštaju ovog medija se pominjalo da su… Pročitaj više »

BojanNeki

Čovek koji se bavi Teslama odnosno njihovim baterijama kaže da je to glupost i misli da se odnosi na preprodukcione modele.

https://insideevs.com/news/431996/tesla-hacker-model-s-coil-accusation-ridiculous/

moron

Vreme će pokazati.