1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Škoda Octavia deluje veoma atraktivno na zvaničnim skečevima
Nova Škoda Octavia deluje veoma atraktivno na zvaničnim skečevima
0

Nova Škoda Octavia deluje veoma atraktivno na zvaničnim skečevima

647
0
Podelite sa prijateljima:

Premijera je zakazana za 11. novembar.

Škoda je još ranije plasirala informaciju da će nova Octavia debitovati pre kraja godine. Sada znamo i tačan datum, a imamo i oficijelni pregled četvrte generacije popularnog „liftbeka“. Naravno, kao što je poslovično slučaj sa skečevima, automobili prikazani na ovaj način izgledaju kudikamo atraktivnije nego što je to slučaj u stvarnosti.

Elegantna kućišta retrovizora i tanki stubovi, ovaj digitalni crtež Octavije za 2020. čine privlačnijim, a ono što možemo sa sigurnošću zaključiti je da se radi o evolutivnom dizajnu, tipičnom za modele VW grupe.

Tu su visokotehnoški farovi i zadnja signalna grupa, ali bi oblik klastera trebalo da bude otprilike isti, dok će LED matrično osvetljenje biti opcija. Octavia je sledeći model češke marke koji se odriče korporativnog bedža na čije mesto dolazi natpis „ŠKODA“, što smo već mogli da vidimo na restilizovanom Superbu.

Mada linija krova izgleda prilično „kupeovski“, ne treba imati iluzije da će ideja korespondirati s realnim stanjem stvari. Octavia pre svega na prvo mesto stavlja prostranost i praktičnost, gde je vodeća u klasi, tako da čisto sumnjamo da će kod serijskog modela biti primenjena CC filozofija.

Za sada, nema zvaničnog uvida u enterijer, ali špijunske fotografije otkrivaju da će doći do nekih drastičnih promena na armaturnoj tabli, jer će nova Octavia usvojiti ekran info-zabavnog sistema u vidu tableta, slično kao kod Scale. U druge promene se ubrajaju stavke poput elektronske parkirne kočnice i novodizajniranog volana s dva paoka, uz unapređeni digitalni klaster instrumentacije i restilizovanu centralnu konzolu s ventilacionim otvorima pomerenim niže.

Takođe, očekuje se da nova generacija bude prestižnija, ali ukoliko je sudeći po prototipovima, neki detalji će biti preneseni s odlazećeg modela, naravno u cilju smanjivanja troškova.

Vrlo je verovatno da ćemo se dodatno upoznati s novom generacijom Octavije pre njene premijere u Pragu 11. novembra, tako da treba očekivati dodatne tizere. Kada veo bude skinut, ne samo što ćemo imati priliku da vidimo „liftbek“, već i praktičniji karavan, kao i „plug-in“ hibrid. Što se verzija Scout i RS tiče, one bi trebalo da stupe na scenu 2020.

AutoRepublika

(647)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments