1. Home
  2. Vesti
  3. Smena na čelu Mitsubishija
Smena na čelu Mitsubishija
0

Smena na čelu Mitsubishija

157
0
Podelite sa prijateljima:

Takao Kato će, počev od 21. juna ove godine, zameniti Osamu Masuka na mestu izvršnog direktora kompanije Mitsubishi Motors, a još uvek akutelni šef marke neće napustiti društvo nakon što njegovo mesto preuzme naslednik. Formalna smena će se dogoditi nako što bude odobrena na skupštini akcionara kompanije koja je zakazana za navedeni datum.

Novi prvi čovek kompanije, Takao Kato je predsednik indonežanske divizije kompanije, a trenutni i budući šef marke imaju zakazanu konferenciju za štampu koja će biti održana tokom današnjeg dana, na kojoj će se govoriti o naznačenoj kadrovskoj promeni.

Kato se priključio Mitsubishiju još 1984. godine, a obavljao je brojne odgovorne dužnosti u fabrici u japanskoj Nagoji. Četiri godine je proveo i u Rusiji, pre nego što se vratio u Japan, tokom 2014. Na čelu je kompanijske divizije iz Indonezije od 2015. godine.

Masuko je s druge strane u kompaniji još od 1972. godine. Imenovan je za predsednika 2007. godine, dok je izvršni direktor postao pre pet godina.

Za vreme njegove vladavine, fokus japanske marke je preusmeren na razvoj krosovera, a to je bilo posebno važno imajući u vidu veoma limitirane budžete kojim je entitet raspolagao. Tako smo došli do toga da se ukine legendarni Lancer, a da Eclipse Cross i Xpander nastupaju u kategorijama u kojima se takmiče.

Odlazeći direktor je odgovoran i za zatvaranje jedine fabrike Mitsubishija na tlu Amerike, a koja je bila smeštena u gradu Normal, američka savezna država Ilinois. Nedavno je novoosnovana kompanija Rivian stekla vlasnička prava nad postrojenjima iz prethodne rečenice.

Svi navedeni potezi su doveli do toga da Japanci iskažu dobit, po prvi put nakon godina akumuliranih gubitaka. Na drugoj strani istorije, naći će se činjenica da je za vreme vladavine Masuka, to jest 2016. godine, Mitsubishi kažnjen zbog lažnih podataka o potrošnji goriva, a što je virus kome je podlegao i suvlasnik manjeg japanskog proizvođača, gigant Nissan.

AutoRepublika

(157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments