1. Home
  2. Vesti
  3. Tata ne prodaje JLR, ali traži partnere
Tata ne prodaje JLR, ali traži partnere
2

Tata ne prodaje JLR, ali traži partnere

237
2
Podelite sa prijateljima:

Teški dani za JLR odnosno indijske vlasnike.

Nedaće koje su nastale na kineskom tržištu automobila, ali i na matičnom, indijskom tržištu, u mnogome su otežale funkcionisanje kompanije Tata. Osim toga, JLR je u velikoj opasnosti usred nesigurnosti izazvane izlaskom Velike Britanije iz EU.

Sve se to naravno odražava u finansijskom smislu na poslovanje, te je tako prošle godine ubeležen astronomski gubitak JLR-a. Tata na sve načine pokušava da izbegne prodaju britanskih proizvođača automobila i za sada su u potrazi za potencijalnim partnerima.

Kao jedan od potencijalnih partnera vidi se BMW koji već sarađuje sa JLR-om. Navodno, Tata je spremna da ponudi udeo u Jaguar Land Roveru, ali da i dalje neće da prepuste uzde nekom drugom. Ipak, pitanje je da li će BMW i sam opterećen velikim troškovima elektrifikacije biti u ovom trenutku voljan za jednu takvu akviziciju.

Tata je preuzela JLR od Forda od 2008. godine i inicijalno zabeležila veliki uspeh. Preporođeni JLR našao je svoje mesto na tržištu ne samo u Evropi i Severnoj Americi, već se probio i na ruskom i kineskom tržištu.

U prva tri kvartala ove godine u Evropi, britanska grupa prodala je 177.964 automobila, uz pad prodaje od 0,8%.

AutoRepublika

(237)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

ne verujem da će bmw kupiti i jednu akciju jlr, zato što im je isplativije prodati motore i platforme britancima. bmw je nekada imao udeo u land roveru ako se ne varam, prvi x5 je koristio mehaniku sa tadašnjeg range rovera.

DOn

Svabe su uzele know-how i ostavile otpatke, Indijci su pokusali da ga podignu ali ni taj znacajan upliv kapitala u SUV vozila nije donio dugorocne efekte, iako idu dosta u pravcu elektrifikacije jer je to ono sto danas pokusavaju prodati, mada prave terenske sposobnosti jedno EV auto ne moze da savlada, tu vam je uzaludan emotor.