1. Home
  2. Vesti
  3. Bugari udvostručili ponudu Volkswagenu
Bugari udvostručili ponudu Volkswagenu
2

Bugari udvostručili ponudu Volkswagenu

1.45K
2
Podelite sa prijateljima:

Nemcima smetaju ratoborni Turci, pa pokušavaju da ih privuku naše komšije koje su stekle globalnu “popularnost” na fudbalskoj kvalifikacionoj utakmici protiv Engleske pre nekoliko večeri, kada rasistički povici nisu mogli da se sakriju. Prema najavama koje su s ovim u vezi juče iznosili minisitri iz srpske vlade, jasno je da ni naši vlastodršci nisu ostali pasivni.

Nakon što su se proširile vesti o (privremenom) odustajanju Volkswagena od upostavljanja proizvodnog biznisa u Turskoj, duhovi na Balkanu su se uskomešali ponovo. Iako odluka o odlaganju nemačke investicije u Izmir nije trajna, već će biti razmotrena najdalje sredinom novembra, to nije smetalo Bugarima da se reaktiviraju ponovo.

U želji da privuku nemački konglomerat, Bugari su pripremili značajno veći iznos državnih davanja.

„Pronašli smo način da Volkswagen grupi ponudimo 250 do 260 miliona evra, umesto 135 miliona evropskih novčanica, koje očigledno u prvom pokušaju, nisu shvaćene dovoljno stimulativno od strane investitora,“ izjavio je predsednik Automobilksog klastera Bugarske, Rozen Plevnijev.

Izjavu su jutros preneli novinari Frankfurter Allgemeine Zeitunga koji su razgovarali sa liderom industrijskog klastera u Sofiji.

AutoRepublika

(1454)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Stalone redovno snima u Bugarskoj,evo i zadnjeg Ramba.Jako povoljni utiske sam stekao na Moto-skupu u Custendilu (osim jeftinog piva ),kulturan narod,bez besomucnog turiranja i sl.nema na putu rutinskih kontrola policije.Cim udjes u Srbiju vec u Bosilegradskoj P.U. kontrola i ajmo pojas na zadnjem sedistu kazna itd.itd.Zato za Bugare SUPPORT!

BojanNeki

Ne bi me čudilo da se šizoje javi sa većom cifrom pa da takmičenje porobljenih zemalja u deljenju para siromašnih bogatima počne.