1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-AMG One postavio još jedan rekord na stazi u Monci
Mercedes-AMG One postavio još jedan rekord na stazi u Monci
0

Mercedes-AMG One postavio još jedan rekord na stazi u Monci

180
0
Podelite sa prijateljima:

Hiperautomobil koji je na svet stigao nakon više odlaganja, Mercedes-AMG One je uspeo da obori još jedan rekord na trkačkim stazama namenjenim drumskim automobilima. Nakon što je postao krunisani kralj među najbržim serijskim automobilima na Nirburgringu, Red Bull Ringu i Hokenhajmu, što se zbilo tokom protekle godine, automobil s pogonskim sklopom inspirisanim onim koji pokreću bolide Formule 1, zanimljiv automobil je postao rekorder i staze u Monci.

Za volanom hiperautomobila se nalazio fabrički vozač Maro René Engel, a njemu je bilo neophodno samo minut i 43,902 sekundi kako bi kompletirao krug na slavnoj italijanskoj stazi. AMG je tako potukao do juče važeći rekord, i to za nestvarnih 12 sekundi. Držalac prethodnog najboljeg ostvarenja je bio takođe nemački model, Porsche 911 GT3 RS koji je proleteo stazom tempom dovoljnim za skor od minuta i 55,30 sekundi.

Mercedesov četvorotočkaš je uspeo da na spektakularan način obavi zadatak i zahvaljujući pneumaticima pod nazivom Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO. To znamo, ali smo još uvek uskraćeni za snimak vožnje kojom je potučen prethodni rekord.

Kada pomenusmo pogonski sklop, da kažemo i to da perjanica odeljenja Mercedes-AMG koristi složenu mehaniku koja uključuje turbobenzinski agregat sa šest cilindara i zapreminom od 1,6 litara. Tu su i četiri električna motora koji zajedno doprinose ukupnoj moći od 1.048 konjskih snaga.

AMG One do „stotke“ doleti za samo 2,9 sekundi, dok mu „iz mesta do dvesta“ biva potrebno tek 7 sekundi. Najviša brzina kretanja nemačkog hiperautomobila iznosi 352 km/h. Zanimljivo je da se radilica motora s unutrašnjim sagorevanjem švapskog bisera može zavrteti do 11.000 rpm, i mora biti zamenjena na svakih 50 hiljada kilometara.

Zanimljivo je i to da je ručno sklopljen model došao na svetu u tiražu od samo 275 jedinica, a da je za montažu zaduženo odeljenje AMG-a oformljeno u engleskom gradu Koventriju.

AutoRepublika

(180)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments