1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije enterijera: Volkswagen Golf 8
Prve fotografije enterijera: Volkswagen Golf 8
19

Prve fotografije enterijera: Volkswagen Golf 8

12.80K
19
Podelite sa prijateljima:

Na popularnoj „mreži za društvo“ Instagram, danas su se pojavile dvije fotografije, za koje gotovo sigurno možemo reći da odslikavaju finalan izgled enterijer nadolazećeg Golfa 8 čija je zvanična premijera zakazana za devet dana, odnosno za 24. oktobar.

Po sada već ustaljenom običaju u drugoj deceniji ovog vijeka, enterijerom dominiraju dva ekrana, slično onom što smo vidjeli kod Mercedesove A klase, samo što je u ovom slučaju centralni ekran blago okrenut prema vozaču.

Donjim dijelom instrument table se protežu ventilacioni otvori koji se pružaju čitavom širinom enterijera, baš kao kod aktuelnog Passata, ali je svega nekoliko malih djelova zaista funkcionalno. Sa lijeve strane ekrana smeštenog ispred vozača, koji će najverovatnije biti opcionalan (ekran, ne vozač – da se našalimo malo), nalaze se potpuno nove kontrole za svijetlosnu signalizaciju, a te komande su osetljive na dodir.

Centralna konzola je doživela potpunu revoluciju u odnosu na aktuelni Golf, te je sada u potpunosti izdvojena od gornjeg dijela table. Ispred ručice mjenjaca nalazi se, na prvi pogled, poprilično velik ostavni prostor za sitnice poput mobilnog telefona, ključeva i slično.  Iza te ručice se nalazi i par tastera kao i dva držača za čaše. Tu je naravno i novi volan, koji je debitovao u restilizovanom Pasatu ranije ove godine.

Na prvi pogled stvarno možemo reći da se radi o veoma funkcionalnom enterijeru, baš kao što smo i navikli od Volkswagena, i ujedno estetski veoma prijatnom ambijentu.

Nastavljamo da pratimo ovaj “nevin, slučajan i opcioni” pretpremijerni striptiz novog Golfa.

AutoRepublika

(12802)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

19 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurković

Je bolje je definitivno nego u mercedesu ali ovo je i dalje odvratno. Kao kada klinci na dbdrag stave 2 ekrana na stari audi i preko njih nabiju plastičnu konzolu koja nikako ne paše.
To je kad natjeras dizajnere i inženjere da se pokore bankarima koji su vlasnici grupe i hoće displaye jer ih sad svi stavljaju u auto.
Drugi taj virtuelni cookpit rade daleko bolje i ljepše. Jer ovo je stvarno ajme nakaradno

Zoca

Da se bankari toliko mesaju u „uredjivacku politiku tvrtke „da li bi ikada doslo do dizelgejta?

Ercegovac

…дриги тај виртелни кокпит раде далеко боље и љепше… Рецимо Тојота??!!!
Као монолит из Одисеје у свемиру.

Djuka

Samo zbog ovoga se kupuje auto,zbog takvih kao ti,mi zaostajemo.. To je ljepota kompjuterizacija.. A da,ti i ne znas ovo da koristis,pa ti vise odgovaraju kazaljke..

Zoca

Slazem se.?

moron

Ipak bih radije video novi golf u osnovnom paketu i bez opcionala.

Balkanboj

Biće i takav, sa 5 brzina, manuelni 😉

Pomponije

Skaradno. Bedni pokušaj da se na dodatak jednog tableta podigne cena automobilu. Verujem da će osmica biti frapantno skupa, pogotovo u boljim paketima opreme. Elektrifikaciju VW grupe platiće naravno i kupci konvencionalnih automobila.

Ray

Da li bi ste se mogli malo potruditi, pa prepraviti kopirani tekst na ekavicu.

autorepubl1c

Poštovani čitaoče, tekst nije „kopiran“, već je naš novinar iz područja gde se govori ijekavica, kao još dva naša saradnika. Srdačan pozdrav.

Ercegovac

Шта рече Реј?
Јел то име ијекавско или екавско?

Cibe

Mora da su iz Šumadije.

Bungi

Komandna tabla mnogih automobila sve više liči na kokpit modernih aviona.Ekrani na sve strane.Da je mnogo skuplje u to se i ne sumlja.Dali je pomenuto rješenje i funkcionalnije kad na +40 pokušavate znojavim prstima da nešto upalite na LCD ekranu ili promzlim na -20.?Što se tiče dugotrajnosti, odgovor se nameće sam po sebi :LCD ili klasični cajger i komande sa prekidačima, šta će prije crći.?

Bond

I još se pogleda nešto na red tube i ide sve u k….

Gjuka

Komande sa prekidacime,se svake godi e kvare,a scren touc nikada!!!!!

Rikošet

Za nas stare kornjače, koje pamte da je na instrument panelu nekada bio i danas nezamislivi gumeni „prekidač“ za špricanje vode po vjetrobranu… ovo je bljak, kako kažu klinci. Ali, ovo nije namijenjeno za nas… ovo je za tablet generaciju, koja je već uveliko odrasla i kojoj je prirodno da im ekrani budu svuda i na svemu… Nije više stvar da li je nešto funkcionalno i koliko je trajno, danas je bitnije ono što je u trendu… Živimo u doba konzumerizma. Kupi, iskoristi, odbaci… Naravno mi uglavnom vozimo polovne „otpatke“ razvijenog svijeta… Nema u tome nužno ništa loše, ali tako… Pročitaj više »

Davor

I dalje guraju manualce.Počeli pomalo izbacivati manualce,ali VW je uporan

Dikh tu kava

Ozbiljna šizofrenija. Razbija sinapse, razvija finu emociju za bipolarni poremećaj.. Momentalno me zabole glOva…