1. Home
  2. Vesti
  3. Sledeći Ford F-150 Raptor dobija V8 agregat
Sledeći Ford F-150 Raptor dobija V8 agregat
0

Sledeći Ford F-150 Raptor dobija V8 agregat

302
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je skoro deset godina od kada je Ford debitovao sa legendarnom Raptor verzijom popularnog modela F-150, a proizvođač već vredno radi na nasledniku. Prva generacija se mogla pohvaliti sa atmosferskim 5,4 i 6,2-litarskim motorima, naslednik je dobio čuveni 3,5-litarski turbo sa više od 450 konjskih snaga, ali sledeće godine Raptor će se suočiti sa nečim što ranije nije predstavljalo problem, a to je konkurencija.

Internetom kruže fotografije novog modela iz Chryslerove komercijalne divizije Ram koji će nositi 1500 Rebel TRX oznaku, a navodno će ovu verziju pokretati Hellcat motor. Ovaj agregat se već ugrađuje u Hellcat verzije Dodge Chargera i Challengera, a razvija preko 710 „konja“ iz 6,2-litarske zapremine uz pomoć kompesora.

Fordov 3,5-litarski EcoBoost motor se primenjuje u superautomobilu sa GT oznakom, a može se pohvaliti sa više od 660 konjskih snaga. Međutim, u kompaniji nisu baš sigurni da je to dovoljno snage. Zato se nagađa da će sledeći Raptor dobiti još jednu opciju u vidu 5,2-litarskog V8 motora koji je nedavno debitovao u najsvežijoj generaciji modela Mustang Shelby GT500.

Kako ovaj automobil još uvek nije u serijskoj proizvodnji, njegova snaga je nepoznata, a Ford je samo potvrdio da će razvijati preko 700 „konja“. Standardan bi trebao da bude i desetostepeni automatski menjač kao i pogon na sva četiri točka.
Sledeći F-150 se očekuje u prodaji krajem 2021. godine kao model za 2022. godinu, a V8 opcija bi mogla da poveća cenu Raptora na preko 70.000 američkih dolara.

AutoRepublika

(302)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments