1. Home
  2. Vesti
  3. Električni BMW serije 1 stiže 2021.!
Električni BMW serije 1 stiže 2021.!
0

Električni BMW serije 1 stiže 2021.!

306
0
Podelite sa prijateljima:

To će biti najjeftiniji BMW-ov električni model.

BMW je na putu da razvije ni manje ni više nego 12 potpuno električnih i „plug-in“ hibridnih modela u naredne četiri godine. Prvi baterijski pogonjen BMW-ov model će biti iX3 SUV, nakon kojeg će uslediti i4 sedan i iNEXT SUV, koji će zauzeti poziciju tehnološke perjanice marke.

Po najnovijem izveštaju, s druge strane lepeze, BMW će lansirati ulaznu verziju električnog automobila, baziranog na seriji 1.

BMW-ovi rukovodioci su potvrdili da bi električni hedžbek trebalo da bude lansiran na tržište tokom 2021. Očekuje se da će biti gotovo identičan konvencionalnom modelu po pitanju dizajna, s jedinom razlikom oličenon u odsustvu maske hladnjaka i življim bojama.

Novi model je moguć zahvaljujući fleksibilnoj arhitekturi bavarske marke, koja omogućava elektrifikovanje svega, od serije 1 do serije 7. U igri će biti verzije s jednim i dva elektromotora, s tim što će potonji, naravno, pružati pogon na sve točkove.

„Čak i arhitektura s prednjim pogonom će biti s električnim pogonom“, kaže Robert Irlinger, šef BMW-ove „i“ divizije. „Videćete elektrifikaciju kroz čitav naš portfolio. Možemo doraditi  platforme s prednjim i integralnim pogonom, i na obe demonstrirati sve tehnologije koje naši kupci mogu da odaberu. Šta god budu zahtevali, to će i dobiti, plug-in hibridni X3, kao i električnu seriju 4. To je veliki korak i velika promena u našoj strategiji.“

Nova serija 1 EV bi mogla da dobije i1 oznaku kada bude spremna za tržište, nakon BMW-ove konvencije darivanja oznake „i“ svojim električnim modelima. S druge strane, novi i3 možda ne bude u formi konvencionalnog brata.

AutoRepublika

(306)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments