1. Home
  2. Vesti
  3. Gon se fizički priprema za suđenje
Gon se fizički priprema za suđenje
1

Gon se fizički priprema za suđenje

216
1
Podelite sa prijateljima:

Karlos Gon, još uvek iza rešetaka dok čeka suđenje u Japanu, dane provodi ne samo s advokatima, već i personalnim trenerom.

Ne treba da čudi što bivši predsednik alijanse vežba, šeta i vozi bicikl ne bi li povratio težinu koju je izgubio tokom 129 dana pritvora. Karlos se priprema za odsutnu životnu bitku.

Tu je i njegova supruga kao podrška, koja kaže da dobija na masi i da je borben, spreman da dokaže svoju nevinost.

Ipak, Gon neće o svom slučaju govoriti javno, bar ne uskoro. Navodno, Karol Gon, njegova supruga, smatra da bi bilo kakva pres konferencija mogla da mu naudi.

Ona kaže da nije videla svog supruga od 4. aprila, kao i da je pet molbi da ga vidi odbijeno. Tokijski tužilac se protivio sastanku, navodeći rizik od uklanjanja dokaza.

Karol smatra da je njen muž nevin po svim tačkama, navodeći da je ispao žrtva korporativnog puča koji je kulminirao njegovim iznenadnim hapšenjem 19. novembra na tokijskom aerodromu.

Ona smatra da su japanska ministarstva ekonomije, trgovine i industrije bila u zaveri s izvesnim strujama u Nissanu, da bi blokirala potpuno spajanje s Renaultom.

„Oni su želeli da se vrate na Japan Inc. Oni su se plašili spajanja“, rekla je ona. „Pokušavali su da pronađu nešto Karlosu, da ga se oslobode i stopiraju spajanje.“ Možda je gospođa Gon donekle u pravu, ali njeno objašnjenje je prilično banalno da bi se uzelo ozbiljnije u obzir.

„Nissanova interna istraga je otkrila veliku količinu dokaza o ekstremno neetičkom ponašanju. Ovo je rezultiralo time da je odbor glasao da otpusti Gona“, saopštio je Nissan.

Gon se u Japanu suočava sa četiri optužnice. Prve dve se odnose na neobelodanjivanje desetina miliona dolara naknadne kompenzacije. Druga dva slučaja se odnose na kršenje poverenja, po kojima je Gon prisvojio kompanijski novac za ličnu korist.

Bivši  CEO, koji negira optužbe, suočava se s 15 godina zatvora i kaznom od 150 miliona jena (1,4 miliona dolara), ukoliko bude okrivljen po svim osnovama.

Tokijski sud planira da prvo saslušanje Gona obavi 21. aprila. Kada se sve pokrene, Karol Gon sumnja da će njen muž imati fer suđenje. Karlosovo oslobađanje po svim osnovama bi bilo sramota za japanski pravosudni sistem, sugerisala je ona.

„Oni će reći ’Sve smo ovo uradili, a on je nevin?’. Šta će se desiti njihovim vlastima ili pravosudnom sistemu“, rekla je ona. „Oni će ga proglasiti krivim da bi spasili svoj obraz. Taj sistem je lažan.“

AutoRepublika

(216)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Ako mu posaljemo radnike“ Namenske“ iz Lucana kao podrsku na sudjenju,nek se ne sekira ako je neko zahvaljujuci njegovim greskama i smrtno nastradao.Nasem direktoru Namenske za 37 god.vladavine fabricki krug napustio dvadeset jedan radnik u sanduku.I izlazi iz suda da bi dobio gromoglasan aplauz od rulje.