1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Minivan iz Volkswagena, Viloran „renderizovan“
Minivan iz Volkswagena, Viloran „renderizovan“
1

Minivan iz Volkswagena, Viloran „renderizovan“

655
1
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko dana su procirkulisale prve špijunske fotografije potpuno novog modela nemačke marke, a to je znani mamac za „kućne dizajnere“.  Volkswagenov minivan će poneti ime Viloran a trenutno mu se raduje putna infrastuktura Kine, jer je upravo to teritorija gde se testiranja prototip primeraka odvijaju.

Da vidimo kako će izgledati Viloran prema najboljoj mašti i informcijama dostupnim novinarima iz ruskih Točkova.

Prvo što upada u oči je impozantna njuška vozila za koju se može reći da je osmišljena u stilu koji protežira krosover Touareg. Rešetka hladnjaka s Viloranom postaje sve veća, odnosno šira i viša. Oblik prednjih svetlosnih grupa takođe sledi koroporacijski stil koji je doneo prestižni veliki SUV, a primetno je i prisustvo velikog broja hromiranih detalja, kako na maski hladnjaka tako i na samom odbojniku.

Inspiraciju za ilustrovanje bokova minivana je ponovo nađena u onome što gledamo na Touaregu, uključujući i plastične zaštite iznad lukova zadnjih točkova, koje su doduše nešto skromnije. Hrom je veoma zastupljen i na „krmi“ Vilorana, a posebno zanimljiv je tandem zadnjih signalnih grupa koje su povezane upravo „hromiranom“ trakom, na koji način više podsećaju na rešenja iz BMW, a ne Volkswagen grupe. Tu posebno mislimo na veliki krosover X7.

Ako je ruskom dizajneru BMW X7 bio zanimljiv za gornju zonu zadnjeg kraja vozila, onda je donji deo inspirisan Mercedesom. Ukoliko ne verujete, zabacite pogled ka sekciji gde se nalaze završeci izduvnih cevi na C ili na primer E klasi iz Mercedesa, pa ih uporedite s ovim što vidimo na kompjuterskim animacijama Vilorana.

Nezavisan od bilo koje pomenute nemačke marke jeste sistem otvaranja zadnjih vrata, s obzirom da će ona, barem na renderu biti klizna.

To što se Volkswagenov minivan testira u Kini nije slučajno. Nemci veruju da će to biti udarno tržište za Viloran. Razlog je stabilna tamošnja tražnja za vozilima iz ovog segmenta, uprkos rastućoj popularnosti vozila s povišenom pozicijom sedenja. Da li će se animirano vozilo pojaviti na tržištima ostalih država, još uvek je nepoznanica, ali se svakako zna da će Viloran biti veći od aktuelnog Sharana čija je dužina 4.952 milimetara.

Još uvek je rano za licitacije u pogledu tehničkih rešenja, ali se ipak mora reći da su objektivi foto aparata na testnom primerku snimili oznaku 380TSI iza koje se u Volkswagenovoj nomenklaturi za Kinu krije turbobenzinski četvorocilindraš koji razvija 220 konjskih snaga a pripada seriji EA888.

Premijera modela Volkswagen Viloran je očekivana u naredna tri meseca.

Još da dodamo da je pre par dana procurela informacija o tome da Volkswagen sprema za tržište još jedan krosover koji cenom neće prevazići aktuelni Tiguan.

AutoRepublika

(655)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

380 TSI sa 220 ks?
Ako je tako, ja onda vozim fabijanu TSI 164 … Sunce ti, kao da je Alfa …