1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Rolls-Royce ponovo ostao bez šefa odeljenja za dizajn
Rolls-Royce ponovo ostao bez šefa odeljenja za dizajn
0

Rolls-Royce ponovo ostao bez šefa odeljenja za dizajn

152
0
Podelite sa prijateljima:

Rolls-Royce je objavio da je kompaniju napustio glavni dizajner Jozef Kaban. Ipak, u kratkom saopštenju za javnost je navedeno jedino da je odluka doneta samovoljno od strane zaposlenog lica. Glavna pikanterija u vezi sa odlaskom vodećeg dizajnera jeste ta što Kaban skoro da nije sastavio ni pola godine na toj poziciji, s obzirom na činjenicu da se britanskom proizvođaču priključio tek 1. aprila ove godine.

Bez obzira na kratko vreme provedeno na kormilu odeljenja za dizajn, Rolls-Royce se zahvalio profesionalcu na doprinosu razvoju kompanije. Pa opet, deluje da je ova zahvalnica izraz kurtoaznog licemerja čelnika kompanije, s obzirom na činjenicu da za kratko vreme koliko je bio na platnom spisku BMW grupe, Slovak nije stigao da se ozbiljnije priključi razvoju niti jednog projekta u toku.

Odlazak Kabana predstavlja drugi u nizu beg glavnog dizajnera kompanije. Prethodni rukovodilac sektora koji se bavi pitanjima stila, Džil Tejlor, se povukao 2018. godine kako bi se omogućilo njegovo imenovanje za predsednika odeljenja za dizajn i direktora odseka za pitanja koja zahtevaju kreativan pristup, kineske FAW korporacije.

Ovaj koncern iz Kine drži pod kontrolom marku koja pretenduje na najprestižniji status, a nosi naziv Hongqi. Više četvorotočkaša ove marke je našlo svoje mesto na stranicama AutoRepublike. Nakon odlaska Tejlora, Rolls-Royce je pola godine tavorio bez vrhovnog rukovodioca koji bi se bavio dizajnom, a izgleda da je slična jesenja i zimska sezona pred Britancima još jednom.

Josef Kaban je prevashodno poznat po svom radu na četvoročkašima iz još uvek aktuelne game češke marke Škoda. On je zaslužan za „veoma maštovit“ izgled Fabije,Octavije i Superba, kao i krosovera Kodiaq i Karoq.

Iako je Kaban u prošlosti radio na spoljašnjem izgledu hiperautomobila Bugatti Veyron, nekoliko godina je za hleb zarađivao u dizajnerskom centru Audija. Tokom 2017. godine je preneo radnu knjižicu u BMW grupu gde je raspoređen na zadatke u marku Rolls-Royce.

Još uvek nemamo pojma gde će slovački umetnik nastaviti da privređuje.

AutoRepublika

(152)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments