1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Vizija sledeće generacije Jeep Renegadea kao prvog električnog modela marke
Vizija sledeće generacije Jeep Renegadea kao prvog električnog modela marke
1

Vizija sledeće generacije Jeep Renegadea kao prvog električnog modela marke

154
1
Podelite sa prijateljima:

Jeep se sprema za „električnu revoluciju“, koja je deo šireg plana koji za cilj ima da nadoknadi zaostatak Fiat Chryslera u ovoj oblasti. Naime, sve počinje s „plug-in“ hibridnim verzijama Renegadea, Compassa i Wranglera: pod imenom 4xe, dolazak ovih modela je odložen zbog aktuelne globalne krize, s tim što će isporuke kupcima započeti septembra ove godine. Ovde se nameće pitanje – a šta je s Jeepovima koji se oslanjaju čisto na električni pogon?

Kultna američka marka takođe planira da tokom ove dekade u portfolio uključi i elektromobile i mada je kompanija prethodno sugerisala da bi Wrangler mogao da dobije takav derivat, ne može se odbaciti ni kompletno elektrifikovani Renegade, jer u komercijalnom smislu, takav model bi i te kako imao svoje mesto na tržištu.

Na prvom mestu, Jeep će aktuelni model (Renegade) zameniti 2022. godine, kada bi trebalo da se u gami nađe ni manje ni više nego 10 „plug-in“ hibrida, uz povratak Wagoneera/Grand Wagoneera.

Dok se čini da je tajming dolaska električnog Renegadea u redu, u igri su i neke druge prednosti. Naime, aktuelna tehnologija baterija donosi ozbiljna ograničenja što se autonomije tiče, što je jedan od glavnih razloga zbog kojih su trenutno elektromobili pogodniji za vožnju u urbanim sredinama. Takođe, faktor viših očekivanja kupaca Wranglera što se terenske vožnje tiče, čini Renegadea perfektnim kandidatom za elektrifikaciju.

Priloženi render ima za cilj da nam pruži neki uvid u pojavu novajlije. Sam dizajn je svojevrstan miks različitih sastojaka: tradicionalnog stajlinga oličenog u elementima kao što su farovi i prednja maska, kao i tipičnih Renegadeovih atributa poput zadnjih svetala i postavke kabine. Nikako ne treba izostaviti ni električno vitlo.

Koliko je ova kreacija ozbiljna ukazuje činjenica da dolazi od Kiprijanija Augusta, automobilskog entuzijaste koji je radio za Fiat Chrysler u Italiji i Hondin nemački ogranak, između ostalog.

AutoRepublika

(154)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Da li za neku zemlju u Evropi imaju objavljene cene za Plug-In hibrid Jeep Renegde 4xe ?