1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Da li će novi Volkswagenov model Scout izgledati ovako?
Da li će novi Volkswagenov model Scout izgledati ovako?
4

Da li će novi Volkswagenov model Scout izgledati ovako?

327
4
Podelite sa prijateljima:

Još uvek se oporavljamo od šoka koji je nastao kada smo čuli da će Volkswagen oživeti veoma poznatu i legendarnu američku marku automobila. Reč je o Internationalu, koji je poslednji put proizvodio putničke automobile još 1980. godine, da bi se zatim orijentisao samo na tešku kamionsku industriju.

Nemački proizvođač vozila je nedavno postao vlasnik tog Internationala, a samim tim dobio pravo na njegovu celokupnu istoriju. I kao grom iz vedra neba nam je stigla već da će model Scout ući u serijsku proizvodnju i da ćemo ga videti u izložbeno-prodajnim salonima do 2026. godine.


Od tada smo saznali mnogo korisnih informacija. Volkswagen nam je rekao da će Scout pružati samo terence i pikap kamionete na struju, kao i da će imati posebnu američku diviziju koja se neće mešati sa onom iz Evrope. Takođe znamo da će diviziju voditi „domaćim“ Skot Kijo i nedavno je posetio najveći skup ljubitelja Internationala.

On se svake godine održava u gradu Fort Vejn unutar američke savezne države Indijane i tamo je pričao sa vlasnicima Scouta. Ranije su postojale brige da bi Volkswagen mogao da „ukalja“ ovo legendarno ime, ali Kijo kaže da to svakako nije cilj, već da Nemci žele modernu kreaciju u jednakoj meri kao što su to uradili Jeep Wrangler i Ford Bronco.


Kao što smo spomenuli, Scout će stići u izložbeno-prodajne salone tek za četiri godine, ali bi njegove konceptne verzije mogli da vidimo već 2024. godine. Dok se to ne desi, kolege sa sajta Motor Trend su nam dale nekoliko ilustracija kako bi novi Scout mogao da izgleda. Vidimo terenac sa četoro vrata i pikap kamionet, a takođe se očekuje da će u ponudi biti i terenac sa dvoje vrata po uzoru na spomenute modele Wrangler i Bronco.

Slažemo se da svakako izgleda privlačno i naravno u retro stilu, što je očigledno prema velikom broju kockastih linija. Ovde je potrebno reći da će imati i terenske mogućnosti, što znači da neće biti samo još jedan u nizu dosadnih krosovera.


Bilo kako bilo, očekuje nas nekoliko godina čekanja, a do tada uživate u ovim ilustracijama. Volkswagen već nije na dobrom glasu preko bare, a ako nekim slučajem ovaj potez sa Scoutom ne bude dao željene rezultate, teško da će im Jenkiji ikada oprostiti.

Na nama je samo da čekamo i da se nadamo najboljem…

AutoRepublika

(327)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

VW je propustio da svoj novi pikap Amarok plasira na trziste pod markom Skaut. Pri tome bi imao punu slobodu dizajna, tacnije da se oslobodi koroporativnog VW-dizajna – u Amaroku se prepoznaje dizajn „Pasata“. Sto se ovih skica tice, ocigledno se radi o „prapocetku“ kreiranja novog dizajna. Sa interesovanjem ocekujem sta ce da se dogodi.

Yankee

Mislim da Volkswagen jos uvek nije bio vlasnik Internationala u vreme kada su predstavili Amarok pikup tako da jos uvek nisu imali pravo na ime Scout. Mozda gresim.
Koliko se secam, problem sa tim pikapom je bio finansijske prirode jer bi se morao praviti u Americi zbog cuvenog „chicken tax“ na lagana komercijalna vozila napravljena izvan Amerike.
Pisao sam o tome pre par godina:
https://autorepublika.com/2018/04/19/zanimljivost-dana-evropa-protiv-amerike-porez-na-piletinu/

Matija

Po secanju, prvo je dosla informacija o kupovini Skauta a tek pre nekoliko nedelja informacija o novom Amaroku. Da li su u tom medjuvremenu bile zavrsene sve pravne formalnosti oko prenosa prava – ne znamo. Moguce je da o tome u VWu niko nije razmisljao, verovatno je vec vladao unutrasnji haos zbog Disa. Danas sam procitao interesantan clanak o uzrocima konflikta Dis – VW. U pitanju je okoreli mentalitet VWa. Jednom prilikom vise cemo o tome.

Yankee

Moja greska, iz nekog razloga mi je Atlas pikap bio u glavi, a ne Amarok.

comment image