1. Home
  2. Vesti
  3. VW: Samovozeći automobili će zaživeti u narednih četvrt veka
VW: Samovozeći automobili će zaživeti u narednih četvrt veka
4

VW: Samovozeći automobili će zaživeti u narednih četvrt veka

147
4
Podelite sa prijateljima:

Izvršni direktor nemačke grupacije Volkswagen, sada već čuveni Herbert Dis očekuje da će tehnologija autonomne vožnje doživeti širu primenu u narednih 25 godina. Ovo je postalo javno mišljenje nakon što ga je menadžer izrekao tokom juče održane sesije na društvenoj mreži Reddit, tokom koje je odgovarao na postavljena pitanja radoznalih osoba.

Dis je tom prilikom takođe izložio da stermi ka uspostavljanju novih i dubljih ortakluka kako bi što više ojačao nezavisnost grupacije u toj oblasti, misleći prevashodno na softverska rešenja. Rukovodilac je naglasio da Volkswagen želi da kroz programe namenjene upotrebi u automobilima omogući i jedinstvene glasovne podrške, koje bi bile prepoznatljive po brendu gde se implementiraju.

Dodao je i da kompanija VW radi na razvoju sedana s imenom I.D. Space Vizzion, kao i na varijanti s povišenim odstojanjem od tla koja bi bila plasirana na zahtevnom tržištu Severne Amerike. Izneo je i par ideja vezano za zanimljiv kabriolet na bazi heča ID.3.

Znatiželjnici su ga pitali i o tome šta misli „da li bi bilo mudro da Volkswagen razvije električni pikap kamionet koji bi bio pandan Fordovom modelu s oznakom F150 Lighting“, na šta je on spremno odgovrio da je taj predlog zaista  „dobra ideja“.

AutoRepublika

(147)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
da11

Tako su govorili za letece aute prije 50 godina. Nego zasto samovozecu tehnologiju ne upotrijebe na vozovima?. Nema saobracaja koji ometa, nema pjesaka, nema mogucnosti sudara.
Zato sto je to nesigurno sranje.

BB

https://youtu.be/vLcMTkiolGU
😉
A sve ostalo 👍

Iznogud Časni

En gori brod pun Porschea i VW, dakle – polo.

TheStig

Neće nikad zaživjeti. Ili bar ne na bazi dosadašnje tehnologije sa ovom trenutnom osnovom. Ne mogu da naprave automobil da prati traku jednu obilježenu a predviđaju nešto. To bi bilo kao da kažu dijete koje ima problema u hodanju će biti svjetski prvak u trčanju.