1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. EKSKLUZIVNO: „Crown Rally“ gostovao u Milvokiju
EKSKLUZIVNO: „Crown Rally“ gostovao u Milvokiju
0

EKSKLUZIVNO: „Crown Rally“ gostovao u Milvokiju

160
0
Podelite sa prijateljima:

Svi smo sigurno čuli za legendarnu „Cannonball“ trku koja je vožena nekoliko puta od američkih saveznih država Njujork do Kalifornije. Ova protivzakonita trka je donela veliki broj vozača, gde bi najbrži osvojio finansijsku nagradu, a poslužila je kao inspiracija za mnoge filmove kao i današnje zakonite trke tipa Gumball 3000.

Dok je Gumball 3000 sigurno najpoznatija takva trka i na američko tlo se treba vratiti naredne godine. „Preko bare“ takođe postoji i veliki broj manjih organizacija, a jedna od njih je Crown Rally. Ovaj skup, a zatim i vožnja, privlače ljubitelje egzotičnih automobila da se druže i zajedno obiđu Ameriku pre nego što mogućnosti svojih ljubimaca oprobaju i na profesionalnim stazama.

Krajem avgusta tim je gostovao i u Milvokiju, najvećem gradu savezne države Viskonsin, gde sam imao prilike da lično vidim mnoge skupocene proizvode kao i neke koji deluju kao da su zalutali.

Crown Rally se deli na dve vožnje, a svaka od njih traje četiri dana. Takozvani „Alpha Run“ počinje 22. avgusta u Mineapolisu (Minesota), a zatim slede vožnje u Seint Polu (Minesota), Milvokiju (Viskonsin) i Čikagu (Ilinois). U međuvremenu, tim će posetiti i čuvenu stazu Road America, a ukupna vožnja traje oko 1.200 kilometara. Učešće je dozvoljeno za do 100 timova, a „ulaznica“ će svaki tim koštati 2.500 dolara. Za navedenu sumu organizatori su u stanju da iznajme stazu i obezbede noćenje u svakom gradu. Treba spomenuti da je pozivnica specijalna i isključivo po preporuci.

Pre „Alpha Runa“ se vozi takozvani „Dragon Run“, s početkom 30. maja u Čikagu (Ilinois) pre Indianapolisa (Indiana) i Noksvila (Tenesi).

Glavnu atrakciju svakako predstavljaju sami automobili i mogla se primetiti kombinacija italijanskih, američkih, nemačkih i japanskih egzotičnih proizvoda. Čini se da je u prvom planu Lamborghini s modelima Huracan i Gallardo, dok su nemački giganti pokazali da samo zato što automobil ima četvoro vrata, ne znači da ne može da bude brz. To se pre svega odnosi na Mercedesove AMG i Audijeve RS modele.

Kao što se očekivalo, američku školu su predstavljali Dodge Viper i Chevrolet Corvette, koji su definitivno bili najbučniji modeli na skupu. Po tom pitanju im je jedino mogao „parirati“ Nissan GT-R NISMO.

Na „Crown Rallyju“ sam se po prvi put sreo i s novom Toyotom Suprom i ne mogu reći da sam bio oduševljen. Automobil deluje kao BMW Z4 s nekim dizajnerskim linijama klasičnih Supri, što u realnosti i jeste.

Posle provedene noći u Milvokiju i provoda po raznim kafićima (Milvoki ima više kafića po glavi stanovnika nego bilo koji drugi grad u Americi), vozači su se uputili na svoju sledeću destinaciju.

Uživajte u galeriji.

Zoran Tomasović

 

(160)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments